Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΛΣΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών
κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

Κοινοποίηση :
1.    Αντιπρόεδρο & Υπουργό Οικονομικών
κ. ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
2.    Γεν. Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημ. Εσόδων
Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων, τμήμα Α’                210-3635963/480
3.    Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.,
19η Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, τμήμα Δ’            210-6987439/458
4.    Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
5.    TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης


Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ»


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ενόψει της αργίας της Καθαράς Δευτέρας εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το Υπ. Οικονομικών καθορίζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τους την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω της συσσώρευσης των πολιτών στις Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, μέχρι τις 11.00 πμ οι Δ.Ο.Υ. δεν είχαν ενημερωθεί καθώς η σχετική ΠΟΛ (1047/24-02-2012) δημοσιεύτηκε αργότερα το μεσημέρι. Ακόμα πρέπει να τονιστεί ότι στάλθηκαν πολλές ειδοποιήσεις εκ παραδρομής διογκώνοντας το πρόβλημα.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι εσφαλμένως παρατηρείται το φαινόμενο μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά να ζητείται και προκαταβολή της οφειλής. Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στη σχετική ΠΟΛ.

ΖΗΤΑΜΕ γι’ αυτό να δοθεί εύλογη παράταση για την κατάθεσης της αίτησης και των αντίστοιχων δικαιολογητικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας
 Κυριακόπουλος Νικόλαος                         Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LOGRALLI | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
για τα Ε9 δεν θα ζητήσετε παράταση? θα τρελλαθούμε!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο