Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εως τον Ιούνιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Ραντεβού... το καλοκαίρι δίνει η εφορία σε 5,5 εκατ. φορολογούμενους για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται σήμερα, εκτός απρόοπτου, να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογούμενων. Ηδη, έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνονται για μετά τις εκλογές και πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο οι προθεσμίες οι οποίες κανονικά εκπνέουν από αύριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

Ο.Ε. ΚΑΙ Ε.Ε.
Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέχρι το τέλος Απριλίου. Οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα κληθούν να ακολουθήσουν φέτος την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης καθώς στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται να επεκτείνουν το μέτρο και στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές (ενοίκια, εισοδήματα από γεωργική εκμετάλλευση).

Χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλουν στην εφορία μόνοι οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς ή συντάξεις. Η καθυστέρηση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου. Ωστόσο, η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε αναγκαία αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν ακόμη έτοιμο να υποδεχτεί τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Ληξιπρόθεσμες
Παράταση αναμένεται να δοθεί και για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που λήγει κανονικά σήμερα. Χθες δημιουργήθηκαν ουρές στις εφορίες με τους οφειλέτες που έλαβαν το e-mail από το υπουργείο Οικονομικών και έσπευσαν στην εφορία τους για να υπαχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση. Πάντως, περίπου 60.000 μηνύματα που εστάλησαν ήταν λανθασμένα και χθες το απόγευμα οι φορολογούμενοι έλαβαν νέο διορθωτικό e-mail με το οποίο ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν έχουν κάποια οφειλή προς το Δημόσιο.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:26 π.μ. | Reply
Γιατί ειναι ειδηση ο Ιούνιος?
Ξεχάσαμε περυσι την "καταληκτική ημερομηνία 17 ΙΟΥΛΙΟΥ" ???
Αν πάμε για Ιούνιο, καλο Σεπτέμβριο!!!
image description broster | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:17 π.μ. | Reply
Κρίνεται σκόπιμη λένε ..... Πλέον και ο πιο θερμός υποστηρικτής του Υπουργείου (αν υπάρχει τελός πάντων τέτοιος) έχει καταλάβει ότι στη ΔΙοίκηση είναι άνθρωποι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο όσες σπουδές και γνώσεις και αν έχουν . Τόσο απλά .
image description gkazan | Φεβρουαρίου 29, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Broster rasoul Εφορία...

Παράφραση γνωστής μεμέτικης "κραυγής"... "Και Broster προφήτης Εφορίας"... Μιλάμε 1 1/5 χρόνο μπροστά
image description Your Name | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:29 π.μ. | Reply
Με αυτο το Ε9 θα δοθει καμια παραταση??????
image description Your Name | Φεβρουαρίου 29, 2012 11:10 π.μ. | Reply
ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ..ΓΙΑ ΤΟ Ε9 ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5/3 ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΟΝΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ''ΤΡΕΞΟΥΜΕ'' ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Ε9 ΟΛΩΝ..
image description Auditor | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:03 μ.μ. | Reply
Πάει το καλοκαίρι
image description gkazan | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:34 μ.μ. | Reply
Ποιό καλοκαίρι;; !!! Εδώ και 2 1/2 χρόνια...ΠΑΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
image description internet | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:56 μ.μ. | Reply
Φτου!! και είχα κανονίσει ταξίδι στις Μαλδίβες 15/06-30/70
Δεν πειράζει θα πάω μόνο ένα μήνα.
image description Aud | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Οι εφοριακοί φταίνει !
Αυτοί για την υποβολή των δηλώσεων τον Ιούνιο (Ιούλιο πέρσι)
Αυτοί που δεν εισπράττουν τα ληξιπρόθεσμα!
Αυτοί που κάνουν λευκή απεργία!
Ο υπουργός που έχει τις εφορίες σε διάλυση ; ΟΧΙ αυτός δεν φταίει~
image description ΙΑΝΟΣ | Φεβρουαρίου 29, 2012 1:28 μ.μ. | Reply
ΕΝΩ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ! ! ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....... ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ..
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Φεβρουαρίου 29, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
Φρονώ ότι μια τέτοιου είδους ανοιχτού διαστήματος καταληκτική ημερομηνία είναι σαφώς καλύτερη από το περσινό "μαρτύριο της σταγόνας" με τις ημερομηνίες. Επίσης θα μπορούσαν να βάλουν παράλληλα ΄και το Ε9 σε ίδιο διάστημα. Καλό θα ήταν να έχουμε επίσης τη δυνατότητα όλο και περισσότερων ηλεκτρονικών δηλώσεων.(Με σωστό server...και γρήγορες διαδικασίες). Ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε διακοπές...
image description 235711 | Φεβρουαρίου 29, 2012 3:46 μ.μ. | Reply
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:

1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους.

3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.

4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.

Τέλος διευκρινίζεται ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.


Πηγή:www.capital.gr
image description Your Name | Φεβρουαρίου 29, 2012 7:23 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο