Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η λάθος εντολή, που τρέλανε χιλιάδες φορολογούμενους

Πώς ένα «ίσον» στοίχισε την ηρεμία σε πολίτες, που δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ στην εφορία

Το πιεστικό της διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού οι φορολογούμενοι έχουν μόλις δύο μέρες για να αιτηθούν το σχετικό διακανονισμό, οδήγησε και σε – ένα ακόμη – λάθος το σύστημα. Όπως αποκάλυψε το 24h.gr, χιλιάδες φορολογούμενοι δέχθηκαν mail για να υπαχθούν στη ρύθμιση, χωρίς όμως να χρωστούν ούτε μισό ευρώ. Το KΕΠΥΟ τους απέστειλε στη συνέχεια απολογητικό μήνυμα. Τι έγινε, όμως και το TAXISNET τρελάθηκε;
 
Το 24h.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, Θεοχάρη Θεοχάρη, ο οποίος απέδωσε το σφάλμα στην πίεση που είχαν οι εφοριακοί να καταρτίσουν λίστα με 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε μια λάθος συνθήκη στην εντολή και σε ένα υποσύνολο, αναγράφηκε «μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός» αντί για «μεγαλύτερο του μηδενός».
 
Μόλις έγινε γνωστό στο ΚΕΠΥΟ το συγκεκριμένο και μαζικό λάθος, έγινε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μια διαδικασία, που θα διασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων.
 
Το συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι, όταν για προαποφασισμένες ρυθμίσεις, οι εντολές για την εφαρμογή τους δίνονται στο παραπέντε, τέτοια λάθη – και ακόμα πιο κοστοβόρα – θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vasilis | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:26 π.μ. | Reply
Περιττό να μιλήσουμε για τη σοβαρότητα του κου Υπουργού και των στελεχών του. Έχει αναδειχθεί πάμπολλες φορές πρόσφατα.
Ναι είναι γεγονός. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!
image description ioanna | Φεβρουαρίου 29, 2012 6:20 μ.μ. | Reply
εγώ έλαβα τέτοιο email για πελάτισσα, που δεν όφειλε ούτε σεντς και τρελάθηκα.... έψαχνα να βρω από που είναι και κανείς δεν ήξερε... στην εφορία κόντεψαν να με βγάλουν τρελή....
image description stauros | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:42 μ.μ. | Reply
γιατι στην εφορια ξερουνε τι τους γινετε πρωτα ενημερωνομαστε εμεις και ενημερωνουμαι τις εφοριες. διαφωνεις
image description stauros | Φεβρουαρίου 29, 2012 10:55 μ.μ. | Reply
οτι του φανει του λολοστεφανη
image description george | Μαρτίου 1, 2012 2:19 μ.μ. | Reply
δεν πειραζει........ λάθη πάντα γίνονται.........
image description ειρηνη | Μαρτίου 1, 2012 2:23 μ.μ. | Reply
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ.... ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΤΛ..... ΚΤΛ.....
image description Eleni | Μαρτίου 1, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
Γιατί είμαστε πάντα αρνητικοί;;;; Εμένα με πήρανε τηλέφωνο και ανακάλυψα ότι είχα ξεχάσει μια παλιά δόση!!!! Θεωρώ πως πρέπει να εδραιωθεί ένα κανάλι επικοινωνίας, αρκεί να είναι έγκυρο και σοβαρό
image description Tomm | Μαρτίου 1, 2012 2:40 μ.μ. | Reply
Ο ανώτερος άνθρωπος νοιώθει απόλυτα άνετα. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι πάντοτε εκνευρισμένος.
Προσέχτε μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας.
image description ALONE^^ | Μαρτίου 1, 2012 9:12 μ.μ. | Reply
Αυτό ισχύει όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, όχι με πιθήκους!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο