Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σε ισχύ αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά

Σε εφαρμογή, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, τίθενται οι ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα σήμερα, αποφασίστηκε οι ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε συζήτηση για την επιλεκτική χρεοκοπία, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι ήταν αναμενόμενη και πως δεν δημιουργεί καμία επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την εξεύρεση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της πορείας των επενδύσεων.

Όσον αφορά στη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 2ας Μαρτίου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι το αντικείμενο συζήτησης επρόκειτο να είναι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και πως συνεπώς δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο τη χώρας μας η οποία έχει ενταχθεί σε ειδικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του.

Ακόμη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξε μια παρέμβαση για το «γενόσημο» από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελεί κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από το νέο μνημόνιο, η οποία είναι πολύ σημαντική ως προς την εξοικονόμηση πόρων και, παράλληλα, χωρίς επίπτωση στην υγεία των πολιτών.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Φεβρουαρίου 29, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
Πως γίνεται αυτό? αφού για να αλλάξουμε μισθό πρέπει να καταθέσουμε πίνακα την ίδια μέρα στην επιθ. εργασίας...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο