Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ευ.Βενιζέλος: Και άλλοι πολιτικοί έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

Γνωστοποίησε ότι τα ονόματα θα δοθούν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις.

Ευ.Βενιζέλος: Και άλλοι πολιτικοί έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

Γνωστοποίησε ότι τα ονόματα θα δοθούν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις.

Πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί μέσα στο 2011 σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό έχει εντοπίσει το Υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσει εντός της ημέρας στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα πολιτικών και συγγενών τους που έβγαλαν στο εξωτερικό χρήματα εντός του 2011, προκειμένου σε επόμενο στάδιο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πριν τα ονόματα δημοσιοποιηθούν, τα πολιτικά αυτά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν περάσει από ακρόαση στην Επιτροπή, για να δώσουν εξηγήσεις. Στην περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές, τα ονόματα των πολιτικών θα ανακοινωθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο κατάλογος θα δοθεί στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Ευ.Αργύρη εντός της ημέρας, προκειμένου να αρχίσουν οι ακροάσεις άμεσα. «Δύο ημέρες είναι αρκετές, νόμιζω» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Τα εμβάσματα αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν, καθώς - όπως είπε - ακόμη κι αν οι διαδικασίες είναι νόμιμες, υπάρχει θέμα δεοντολογίας.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όποια πολιτικά πρόσωπα έχουν βγάλει κατά καιρούς χρήματα στο εξωτερικό, να ηγηθούν του κινήματος της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες.

Η αναφορά του κ. Βενιζέλου έγινε με αφορμή τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, σχετικά με το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία.

Όπως είπε, ο κ. Νικολούδης του ανέφερε ότι δεν διαπιστώνεται κάποιο αδίκημα. Ωστόσο, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ότι «σαφώς αυτή είναι η πλευρά της νομιμότητας αλλά υπάρχει και η πλευρά της δεοντολογίας. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που λέμε στον ελληνικό λαό», τόνισε

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description karpodinis | Φεβρουαρίου 28, 2012 9:34 π.μ. | Reply
Μα είναι όλα νομιμότατα ούτε εκροή χρημάτων προς το εξωτερικό υπάρχει ( και εάν προκύψει όταν υπάρχει είναι δικαιολογημένη ) ούτε κάποιο αδίκημα. όλο το πολιτικό σύστημα είναι καθαρό και φροντίζουν για το καλό μας. Τώρα μάλιστα που η Siemens θα δωρίσει 90 εκ. για σεμινάρια κατά της διαφθοράς όλα είναι οκ μια χαρά πάμε

Δεν θα αλλάξει αυτός ο τόπος … Δυστηχώς
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο