Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων

Συστάθηκε Ομάδα Εργασίας στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σ. Ξυνίδη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη νομοθετική υποστήριξη του σχεδιασμού καθώς και την παραγωγή των αναγκαίων νομοτεχνικών προτάσεων προκειμένου να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την καταγραφή της μερίδας των επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)

Για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου μνημονίου σχετικά με την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα προβλέπεται και η πλήρης λειτουργία του ΓΕΜΗ μέσα στους επόμενους μήνες. Πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η πλήρης διασύνδεση της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του με όλα τα σημεία εισόδου που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στην ηλεκτρονική ολοκλήρωση των διαδικασιών τόσο για την ίδρυση επιχειρήσεων όσο και για τις διοικητικές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του ΓΕΜΗ επιτυγχάνεται η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών εγγραφής (απόδοσης ΑΦΜ) και φορολογικής ενημερότητας στην υπηρεσία μιας στάσης, που διαχειρίζονται τα επιμελητήρια και επιτρέπει τη σύσταση εταιρειών μέσα σε μια ημέρα.

Όπως αναφέρεται τόσο στον προϋπολογισμό του 2012 όσο και σε όσα προβλέπονται από το νέο μνημόνιο, έως τον Ιούλιο του 2012 πρέπει όλες οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα να μπορούν να δημοσιεύουν όλα τα σχετικά εταιρικά στοιχεία τους (μεταξύ των οποίων είναι και οι ισολογισμοί) στο ΓΕΜΗ.

Πρόεδρος τη ομάδας εργασίας ορίστηκε ο Γ. Τριανταφυλλάκης αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Δ. Αυγητίδης (με αναπληρωτή τον Σ. Μασγανά προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών και Πίστεως του κλάδου ΠΕ/Διοικητικών Εμπορικών) ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Απ. Καραγκουνίδης (με αναπληρώτρια τη Μαρία Λέζου προϊσταμένη του Τμήματος ΓΕΜΗ του Κλάδου ΠΕ/Διοικ. Εμπορικών) ο αναπληρωτής καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Β. Τουντόπουλος (με αναπληρώτρια την Αννα Οικονομάκη υπάλληλο της γενικής γραμματείας Εμπορίου του Κλάδου ΠΕ/Διοικητικών Εμπορικών) και τη γραμματειακή υποστήριξη της ομάδας, θα έχει η Αθηνά Βουνάτσου ειδική συνεργάτης του γενικού γραμματέα Εμπορίου.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας ορίζεται ότι θα πρέπει να περατωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012.

Πηγή: express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PMVOLOS | Φεβρουαρίου 24, 2012 2:28 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! !
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο