Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φόρος 15% στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα.

24 Φεβρουάριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλα τα νομικά πρόσωπα με παράλληλα μείωση του αυτοτελούς φόρου στα μερίσματα από 25% σε 15%.
Ριζικές αλλαγές στην φορολογία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο μεταξύ των οποίων και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15%.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου με τα κόμματα βρίσκεται και η πρόταση για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% σε όλα τα νομικά πρόσωπα με παράλληλα μείωση του αυτοτελούς φόρου στα μερίσματα από 25% σε 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ βρέθηκαν οι ανατροπές που σχεδιάζονται στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων και των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν “κλειδώσει” μέχρι τα τέλη Μαίου καθώς σύμφωνα με τις επιταγές του νέου μνημονίου το φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την Βουλή το αργότερο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκε το σχέδιο μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 20% που ισχύει σήμερα στο 15%. Στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από 25% στο 20% ή 15%. Η καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% σε όλα τα νομικά πρόσωπα (flat tax) είναι μια από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ν.Δ. η οποία βρίσκει υποστηρικτές και στο ΠΑΣΟΚ. Όμως για να «περάσει» το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να συμφωνήσει και η τρόικα η οποία προς το παρόν έχει βάλει «φρένο» στις σκέψεις της κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης