ΣΔΟΕ - Ανακοίνωση για περίπτωση λαθρεμπορίας.

Οικονομικές Ειδήσεις

24 Φεβρουάριος 2012
Taxheaven.gr

Στις 22-2-20121 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν σε από κοινού έλεγχο σε πρατήριο της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας, και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειας παράνομης δεξαμενής χωρητικότητας 50.000 λίτρων που περιείχε  ορυκτέλαια   και η οποία ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου δια της οποίας διοχετευόταν το ορυκτέλαιο στα ρεζερβουάρ των φορτηγών .

Κατά την ώρα του ελέγχου κατελήφθη τούρκικο φορτηγό  να έχει εφοδιασθεί  με το παραπάνω μίγμα  και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την πράξη της λαθρεμπορίας .

Επίσης από την έρευνα και τις ληφθείσες καταθέσεις διαπιστώθηκε  ότι η παράνομη διάθεση ορυκτελαίου ως καύσιμη ύλη ξεκινούσε από ενάρξεως λειτουργίας του πρατηρίου (11-9-2009) έως 22/2/2012  κατά παράβαση των περί λαθρεμπορίας διατάξεων ποσότητας 1007.000 λίτρων  με διαφυγόντες φόρους  (ΕΦΚ και ΦΠΑ ) 700.000 ευρώ περίπου.

Η νόμιμη εκπρόσωπος του πρατηρίου δεν ανευρέθη και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο υπεύθυνος  του πρατηρίου ,η λογίστρια ,τρείς πακιστανοί υπάλληλοι  εκ των οποίων οι δυο χωρίς άδεια παραμονής , ένας Ελληνας  υπάλληλος καθώς και ο τούρκος οδηγός του φορτηγού .

Συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.