Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΟΟΣΑ: Η Αθήνα υπέγραψε διεθνή σύμβαση κατά της φοροδιαφυγής

Η Ελλάδα υπέγραψε μια διεθνή σύμβαση κατά της φοροδιαφυγής, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

"Την ώρα που η Ελλάδα επιδιώκει την ανάκαμψη της οικονομίας της στο πλαίσιο του νέου σχεδίου χρηματοδότησης που υποστηρίζεται από τις χώρες της ευρωζώνης και άλλους πιστωτές, η σύμβαση θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εργάζεται πιο στενά μαζί με άλλες χώρες για να αποφεύγει την φορολογική απάτη και τη φοροδιαφυγή" υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Η "Σύμβαση αμοιβαίας διοικητικής αρωγής σε φορολογικά ζητήματα" αφορά μια πολυμερή συνεργασία μεταξύ των εθνικών φορολογικών υπηρεσιών.

"Αυτό θα επιτρέψει οι ιδιώτες και οι διεθνείς επιχειρήσεις να πληρώνουν το ποσό φόρου που αρμόζει, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος", υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

"Αυτή η υπογραφή είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες της Ελλάδας να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της", σύμφωνα με τον ίδιο.

Εκτός από την Ελλάδα, η σύμβαση αυτή έχει υπογραφεί από 32 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ρωσία.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο