Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι θα γίνει με τα ομόλογα των μικροαποταμιευτών

Τα 100.000 ευρώ πιθανότατο όριο εγγύησης, σε δεύτερη όμως φάση.

Τι θα γίνει με τα ομόλογα των μικροαποταμιευτών

Τα 100.000 ευρώ πιθανότατο όριο εγγύησης, σε δεύτερη όμως φάση.
 
Με… αναδρομικό τρόπο θα προστατευθούν όσα φυσικά πρόσωπα έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για δύο κατηγορίες ομολογιούχων:
 
τους κλασσικούς μικροαποταμιευτές, οι οποίοι παραδοσιακά επενδύουν τα χρήματά τους σε χρεόγραφα της χώρας μας, με γνώμονα τη σιγουριά του ελληνικού κράτους, και
 
όσους «υποχρεώθηκαν» να αποκτήσουν αυτούς τους τίτλους, καθώς με αυτό τον τρόπο τους καταβλήθηκε το εφάπαξ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν, για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι της πρώην Ολυμπιακής.
  
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά από το 24h.gr, δήλωσε ότι «τα ομόλογα ως ομόλογα θα αντιμετωπιστούν κατά ενιαίο τρόπο.
 
Κατηγορίες πολιτών, που πρέπει να προστατευθούν, θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς».
 
 
Με αυτή τη δήλωση, άφησε – εμμέσως πλην σαφώς – ανοιχτό το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το σενάριο, που επεξεργάζεται εδώ και εβδομάδες το ελληνικό οικονομικό επιτελείο και είχε αποκαλύψει το 24h.gr, και το οποίο προβλέπει ότι ομόλογα μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένα από το Δημόσιο. Όπως, δηλαδή, ακριβώς συμβαίνει με τις καταθέσεις.
 
 
Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα ομόλογα θα κουρευτούν κανονικά και, στη συνέχεια, το κράτος θα καλύψει τις όποιες απώλειες για τους τίτλους αξίας έως 100.000 ευρώ μέσω του ΤΕΚΕ, του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.
 
 
Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας θα εξειδικευθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις.
 
 
Πηγή www.24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο