Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ετοιμάζουν κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για να φάνε από το... ΕΣΠΑ

Στην κατάσχεση 223 εκατομμυρίων το 2011, από τα οποία τα 73 προέρχονται από τη φοροδιαφυγή, προχώρησε η Αρχή για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος όπως είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Π. Νικολούδης.

Ετοιμάζουν κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για να φάνε από το... ΕΣΠΑ

Στην κατάσχεση 223 εκατομμυρίων το 2011, από τα οποία τα 73 προέρχονται από τη φοροδιαφυγή, προχώρησε η Αρχή για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος όπως είπε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Π. Νικολούδης.

Ο ίδιος, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τους... αετονύχηδες που στοχεύουν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ο κ. Νικολούδης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατέθεσε στο λογαριασμό γνωστού του επιχειρηματία 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φανεί ότι έχει στο λογαριασμό του ίδιο ποσό με την απορρόφηση και με το παραστατικό, να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ.

«Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει μιας και υπάρχουν ακόμα «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν διάφοροι, ιδίως στο κομμάτι του ΕΣΠΑ» τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής σημειώνοντας με έμφαση: «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πηρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό».

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Νικολούδης, το 2011 εντοπίστηκαν 3.507 υποθέσεις και 162 εστάλησαν στον εισαγγελέα. Τα 223 εκατομμύρια ευρώ που κατασχέθηκαν προέρχονται: 53 εκ. από εγκληματικές οργανώσεις, 1 εκ. από τρομοκρατικές πράξεις, 20 εκ. από υποθέσεις ναρκωτικών, 73 εκ. από τη φοροδιαφυγή και 76 εκ για διάφορα άλλα αδικήματα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο