Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κλείνουν τις "τρύπες" για τους φοροκλέφτες στο άρθρο 99.

Το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000

Αλλαγές στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Aυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊώαννου, υποστηρίζοντας ότι η μέχρι σήμερα εφαρμογή του σχετικού άρθρου είχε οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις, σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων και σε αποφυγή ποινικών ευθυνών.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις, ενώ το 2011 ξεπέρασαν τις 2.000

Στόχος των μεταβολών είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Επίσης με το νομοσχέδιο για τις εμπορικές εταιρίες που παρουσίασε σήμερα και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται πρώτη φορά ότι εταιρία που πτωχεύει δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Παπαϊώαννου αναφέρθηκε στην συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι η χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα ζει κάτω από το φάσμα της χρεοκοπίας και ότι αυτός ο ειδικός λογαριασμός είναι «εγγύση και όχι εξάρτηση».

Παράλληλα, σε ερώτηση για τις μισθολογικές απαιτήσεις των δικαστών είπε: « Δεν σημαίνει ότι όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ, από την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα ότι αν μας περικόψουν τους μισθούς δεν θα εργαστούμε»

Τέλος, για την αποχή των δικηγόρων είπε ότι « δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής. Αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο