Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ο ειδικός λογαριασμός θα δεσμεύει και φορολογικά έσοδα

Το σύνολο των χρημάτων στα κρατικά ταμεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους

Ο ειδικός λογαριασμός θα δεσμεύει και φορολογικά έσοδα

Το σύνολο των χρημάτων στα κρατικά ταμεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους

Σάρκα και οστά παίρνει ο ειδικός λογαριασμός, που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του νέου δανείου των 130 δισ ευρώ.
 
Στο λογαριασμό αυτό θα κατευθύνονται σε πρώτη φάση χρήματα, που θα προέρχονται από το νέο πακέτο βοήθειας μέσω του EFSF και σε δεύτερη φάση έσοδα του ελληνικού Δημοσίου, μόλις η χώρα αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως στο λογαριασμό αυτό κατευθύνονται ακόμα και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και οτιδήποτε άλλο εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο.
 
Λίγο αργότερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ξεκαθάριζε ότι ο λογαριασμός αυτός θα λειτουργεί στην Ελλάδα μέσω της Κεντρικής Τράπεζας και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σε αντίθεση με την αρχική πρόταση της Γερμανίας που περιελάμβανε τη λειτουργία του λογαριασμού και την αποστολή των χρημάτων στο Λουξεμβούργο.
 
Σε κάθε όμως περίπτωση, όπου δηλαδή και εάν λειτουργεί ο λογαριασμός αυτός, είναι ξεκάθαρο ότι εκεί θα κατατίθενται κατά προτεραιότητα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου (από φόρους και εισφορές και από πώληση περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων), ώστε να αποπληρώνεται εγκαίρως το χρέος προς τους δανειστές μας και στη συνέχεια ό,τι απομένει θα καλύπτει τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας.
 
Πηγή www.24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Φεβρουαρίου 22, 2012 11:00 π.μ. | Reply
"ό,τι απομένει θα καλύπτει τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας." Τι ακριβώς θα απομένει; Με ψίχουλα είναι δυνατόν να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο