Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μετά την απόφαση του Eurogroup κατέστη σαφές ότι η χώρα μας είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

«Απαιτήθηκαν οχτώ μήνες δύσκολου αγώνα αλλά και προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, χαιρετίζοντας και αυτός μετά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε σήμερα το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε όχι μόνον όσους συμφωνούν αλλά και όσους διαφωνούν με το νέο πρόγραμμα, να αγωνιστούν για τη σωτηρία της χώρας και να αναλογιστούν πού θα πήγαινε η Ελλάδα αν δεν υπήρχε η σημερινή απόφαση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ευτυχής για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι χρειάστηκαν δύσκολες διαπραγματεύσεις σε πολλά επίπεδα, κυρίως δε με τον ιδιωτικό τομέα. Χαιρέτισε το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μία χώρα μειώνει το χρέος της κατά ένα ποσό που είναι της τάξεως των 100 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι βασικοί στόχοι της χώρας τώρα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και η συρρίκνωση του δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι πολλοί θέτουν το ερώτημα αν η Ελλάδα θέλει και μπορεί να σωθεί, τόνισε ότι η επιτυχία του προγράμματος είναι η μόνη εθνική στρατηγική που υπάρχει σήμερα και υπογράμμισε, επίσης, ότι θα πρέπει η χώρα να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και το υπουργικό συμβούλιο να λάβει τάχιστα όλες τις αναγκαίες δημοσιονομικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει νομοσχέδια που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα, φορολογικές διατάξεις, τις συντάξεις, την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 και ενέργειες διαρθρωτικού χαρακτήρα. Ανέφερε επίσης ότι ως τις 29 Φεβρουαρίου πρέπει να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες στο χώρο της υγείας και η αναδιάρθρωση των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, αφού επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο και εγκριθεί από τη Βουλή θα πρέπει να ολοκληρωθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου και θα έχει εφαρμοστεί πλήρως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, για το πρόγραμμα παραγωγής ενέργειας, «Ήλιος».

Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε «εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι στο σημερινό Eurogroup εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος του ευρώ.

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία θέσης γενικού γραμματέα φορολογικών και τεχνικών θεμάτων, ευρείας αποδοχής.

Ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε, επίσης, ότι η αβεβαιότητα για τις οικονομικές εξελίξεις και η έλλειψη ρευστότητας δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι με τις σημερινές αποφάσεις η κατάσταση θα διορθωθεί.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα θα επανέλθουν η δημοσιονομική κυριαρχία και η αξιοπρέπεια στη χώρα μας. Τόνισε ότι τα τελικά αποτελέσματα της Συνόδου είναι καλύτερα από αυτά που είχαμε αρχικά σχεδιάσει.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Φεβρουαρίου 21, 2012 11:03 π.μ. | Reply
Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε «εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι στο σημερινό Eurogroup εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος του ευρώ.-----------------------ΤΑ @@ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΝ ΕΙΧΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
image description SCORPIOS | Φεβρουαρίου 21, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
Τι τα θες τα λεφτά ρε π@Υsti ???
Να τα κανουμε ομόλογα, και μετά να τα χάσουμε??? Θυμάστε τη διαφήμιση με τα ομόλογα? Και τώρα κλαινε...
http://www.youtube.com/watch?v=WjvwkjJoQH0

image description TIMOROS | Φεβρουαρίου 22, 2012 9:38 π.μ. | Reply
Ρε Βενιζέλο, πάλι παρακάλια φέρτε τα πίσω!!!!!!! Δηλαδή τι μας λέιε ο Υπουργός. "Αγαπητοί μου φορογυγάδες, λαμόγια παντός είδους, κλέφτες του δημοσίου χρήματος, μιζαδόροι, φέρτε τα τίμια χρηματάκια σας πίσω και εγώ σας τα ασπρίζω στο λεπτό, φέρτε τα πίσω και αγοράστε φτηνά τον ιδρώτα των κορόϊδων που υποφέρουν" Ρε Βενιζέλο ένας είναι ο δρόμος και σου τον έχουν υποδείξει, αλλά δεν τολμάς να το κάνεις γιατί και εσύ είσαι ένας από τους ίδιους. Φορολόγησε ρε Βενιζέλο με συντελεστή 45% όλα αυτά τα χρήματα, γιατί διαφορετικά θα ζητήσεις νέους φόρους από τα κορόϊδα!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο