Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Τα βασικά στοιχεία του PSI

Τα βασικά στοιχεία του PSI

Τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο


 Το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε πριν από λίγο τα βασικά σημεία της πρόσκλησης προς τους ιδιώτες κατόχους των ελληνικών ομολόγων, για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
 
• Η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται έως και κατά 30 χρόνια (το 2042).
 
• Η αποπληρωμή αρχίζει με τη συμπλήρωση 11 χρόνων από την ημερομηνία έκδοσης.
 
• Το επιτόκιο των νέων ομολόγων, που θα πάρουν οι ιδιώτες ανταλλάσσοντας τα υφιστάμενα, θα είναι 2% μέχρι το 2015, 3% από το 2015 μέχρι το 2020, και 4,3% από το 2020 και μετά.
 
• Προβλέπεται ρήτρα ανάπτυξης, που σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει επιπλέον επιτόκιο μίας εκατοστιαίας μονάδας, σε περίπτωση, που - από το 2015 και μετά- το ΑΕΠ ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο και καταγράψει ανάπτυξη σε πραγματικούς όρους, πέραν των στόχων, που έχουν τεθεί.
 
• Τα ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο.
 
Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Φεβρουαρίου 21, 2012 11:12 π.μ. | Reply
ΚΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο