Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο των ΔΟΥ οι «μεγάλες» επιστροφές

Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών τίθεται μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και από τις οποίες θα προκύψουν συγκριτικά υψηλόποσες επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών τίθεται μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και από τις οποίες θα προκύψουν συγκριτικά υψηλόποσες επιστροφές φόρου εισοδήματος.
Με βάση εγκύκλιο που απέστειλε στις ΔΟΥ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Α. Μπέζας (Αρ. Πρωτ. 1029156/564/Α0012), φορολογούμενοι οι οποίοι θα υποβάλουν εφέτος μέσω Internet τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και θα λάβουν πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα, θα υποχρεωθούν να προσκομίσουν στις εφορίες τα δικαιολογητικά από τα οποία θα τεκμαίρεται η επιστροφή του φόρου εντός 10 ημερών. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στις εφορίες με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις για την παρακράτηση φόρου, αποδείξεις για εκπιπτόμενες δαπάνες κ.λπ.) θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δικαιούνται επιστροφών φόρου άνω των 1.500 ευρώ, καθώς και όσοι δικαιούνται επιστροφής ανεξαρτήτως ποσού εφόσον οφείλουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διαπίστωση της ορθότητας των στοιχείων που έχουν αναγραφεί στις φορολογικές δηλώσεις, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει σημαντικά ποσά από παλαιότερες οφειλές. Με βάση την ίδια εγκύκλιο, η ειδοποίηση των φορολογουμένων αυτών να προσέλθουν στις ΔΟΥ, για έλεγχο στα επιστρεφόμενα ποσά φόρου, θα γίνει με σχετική σημείωση που θα αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα στείλει σε καθέναν από αυτούς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ακόμη, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες θα διαπιστώνεται ότι η επιστροφή φόρου που προέκυψε από την εκκαθάριση δεν τεκμηριώνεται από τα δικαιολογητικά και τα λοιπά αποδεικτικά έγγραφα που θα έχει προσκομίσει ο φορολογούμενος, θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα σημαντικού ύψους για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο