Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεταβατική περίοδο για την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών ζητούν φορείς.

Μεταβατική περίοδο ζητούν να υπάρξει, για την κατάργηση της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στον Τύπο, οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γ. Κασιμάτης, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κ. Μίχαλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Π. Καρέλλας.

Με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση και η οποία προβλέπει την κατάργηση της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στον Τύπο, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι, θεωρούν ότι για την επιτυχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων απαιτείται διεξοδική μελέτη και προγραμματισμός, αλλά και κυρίως χρόνος προσαρμογής, προκειμένου να υπάρξουν τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα, χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη σημερινή συγκυρία, όπως σημειώνουν, είναι σκόπιμη η διατήρηση της διαφάνειας που εξασφαλίζει η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στις εφημερίδες, εφόσον βεβαίως εξασφαλιστεί η μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις οι οποίες υπόκεινται σε αυτή την υποχρέωση. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσω εκλογίκευσης της διαδικασίας δημοσιοποίησης, μέσω της καθιέρωσης κριτηρίων ως προς τις εφημερίδες όπου γίνεται η δημοσίευση και μέσω της μείωσης των επάλληλων δημοσιεύσεων οι οποίες σήμερα ισχύουν.

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι υπό τις συνθήκες της σημερινής χρηματοπιστωτικής κρίσης, η διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των συναλλασσόμενων προς τις επιχειρήσεις πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί. Για τον λόγο αυτό, η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων κρίνεται ότι έχει περισσότερο παρά ποτέ σημασία.

''Οι εφημερίδες σήμερα διαδραματίζουν - και θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν - ουσιώδη ρόλο στην οικονομική πληροφόρηση. Η κατάργηση της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων σ' αυτές θα περιόριζε τον ρόλο αυτό. Θεωρούμε ότι η πλήρης και άμεση κατάργηση της δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά καθώς:

- δεν έχουν ωριμάσει ευρύτερα οι συνθήκες για διεξοδική δημοσιοποίηση στοιχείων με ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ

- στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως οι δημοσιεύσεις οικονομικών καταστάσεων γίνονται με καθυστερήσεις και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τις επιχειρήσεις'', αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Εν πάσει περιπτώσει, καταλήγει η ανακοίνωση, η εξασφάλιση από το νομοθέτη ικανής μεταβατικής περιόδου ως προς την προσαρμογή στο νέο καθεστώς θα διασφαλίσει την επιτυχή εφαρμογή του.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOULIS | Φεβρουαρίου 21, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
Απλά απαράδεκτοι..
image description PMVOLOS | Φεβρουαρίου 21, 2012 12:31 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ? ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ! ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ! ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ, ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
image description Bros | Φεβρουαρίου 21, 2012 2:03 μ.μ. | Reply
Αυτό να δούμε ...
Απαράδεκτο και μόνο για την συζήτηση
Εγώ δεν σας πληρώνω και το ίδιο προτείνω σε φίλους & πελάτες
Ντροπή .
image description perlepes | Φεβρουαρίου 21, 2012 3:36 μ.μ. | Reply
"Θεωρούμε ότι η πλήρης και άμεση κατάργηση της δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά"
Δλδ αυτοι υποτιθεται εχουν μυαλο μεσα στο κεφαλι τους?Δε νομιζω...
image description giannidimicoli | Φεβρουαρίου 22, 2012 12:38 μ.μ. | Reply
Σίγουρα δεν πήραν το μάθημα τους. Eκτός τόπου και χρόνου η εμμονή τους. βλάκες ή ανίκανοι ? > Πίσω στα θρανία και για θεραπευτικό ηλεκτροσόκ. πραγματικά με αιφνιδίασαν αρνητικά είναι για λύπηση. καλημέρα. ;-)
image description Your Name | Φεβρουαρίου 28, 2012 8:44 μ.μ. | Reply
Απίστευτοι οι τύποι! Προστατεύουν τους ψηφοφόρους τους!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο