Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πτώχευση φοβούνται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Ζητούν εξαίρεση από το «κούρεμα» των ομολόγων

 Έκκληση «ώστε οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες πίστεψαν στη διάσωση της χώρας να μην τιμωρηθούν με περικοπή των ομολόγων που διακράτησαν και να μην κινδυνεύσουν με πτώχευση, κάτι που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας», απευθύνει προς την κυβέρνηση ο σύνδεσμός τους.
 
Με τηλεγράφημά τους προς το Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά και σε 6 μέλη της κυβέρνησης, ζητούν να εξαιρεθούν από το κούρεμα των ομολόγων, που έχουν στην κατοχή τους, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για ένα λογιστικό ζήτημα ή για μια υπόθεση μεγιστοποίησης κερδών. Είναι ζήτημα επιβίωσης και διάσωσης χιλιάδων θέσεων εργασίας».
 
Θυμίζουμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες βρέθηκαν με ελληνικά ομόλογα στην κατοχή τους, καθώς αυτό τον τρόπο επέλεξε η κυβέρνηση να εξοφλήσει οφειλές του Δημοσίου προς αυτές. Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Διονύσης Φιλιώτης:
 
«Να μην τιμωρηθούν αυτοί που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας
 
Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια σας για τη διάσωση της οικονομίας και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Η ευθύνη σας είναι ιστορική, καθώς κανένας Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους του ένα τέτοιο βάρος. Η προσοχή του ελληνικού λαού είναι στραμμένη επάνω σας και είναι καθολική η πίστη ότι θα επιτύχετε.
 
Θα θέλαμε σ’ αυτή της κρίσιμη ώρα να αποστείλουμε προς εσάς μια ύστατη έκκληση, ώστε οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες πίστεψαν στη διάσωση της χώρας να μην τιμωρηθούν με περικοπή των ομολόγων που διακράτησαν και να μην κινδυνεύσουν με πτώχευση, κάτι που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται για ένα λογιστικό ζήτημα ή για μια υπόθεση μεγιστοποίησης κερδών. Είναι ζήτημα επιβίωσης και διάσωσης χιλιάδων θέσεων εργασίας.
 
Επιπλέον πιστεύουμε ότι είναι μείζον ζήτημα να μην πληγεί η πίστη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου στην αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, καθώς από αυτή εξαρτάται η ανόρθωση του τόπου και η οριστική διάσωση της οικονομίας.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα λεπτά και κρίσιμα ζητήματα θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη στην ιστορική προσπάθεια, την οποία έχετε αναλάβει για τη διάσωση της οικονομίας και την περιφρούρηση του μέλλοντος της χώρας μας».

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο