Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή διαμαρτυρίας του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών για την προθεσμία υποβολής συμπληρωματικού πίνακα προσωπικού

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε.
κ. ΧΑΛΑΡΗ ΜΙΧΑΛΗ

Κοινοποίηση:

1. Υπ. Εργασίας
κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
3. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε σχετικά με την προθεσμία υποβολής συμπληρωματικού πίνακα προσωπικού στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με το Ν 3996/2011, αρ. 30, παρ. 4, σε περίπτωση πρόσληψης νέου εργαζόμενου, ο εργοδότης υποχρεούται να καταθέσει, γραπτά ή ηλεκτρονικά, συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού το αργότερο ως και την ίδια ημέρα πρόσληψης.

Στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η προθεσμία αναγγελίας νέας πρόσληψης είναι οκτώ (8) ημέρες.

Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες συναδέλφων, ΖΗΤΑΜΕ να ισχύσει η προηγούμενη ρύθμιση, του Ν 3846/2010, αρ. 10, η οποία έδινε δεκαπέντε (15) μέρες προθεσμία κατάθεσης. Ή έστω να υπάρξει χρονικός ευθυγραμμισμός των προθεσμιών για τις διαδικασίες αυτές.Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                        

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PantelisCh | Φεβρουαρίου 20, 2012 10:36 π.μ. | Reply
"Ή έστω να υπάρξει χρονικός ευθυγραμμισμός των προθεσμιών για τις διαδικασίες αυτές."
Πιθανή απάντηση ανεγκέφαλων: «Σύμφωνοι, τότε όλα σε μια μέρα»...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο