Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,85 δισ. ευρώ

 Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ, πρέπει να ρυθμίσει η κυβέρνηση με σχέδιο που θα καταρτίσει.
 
Σύμφωνα με πλέον πρόσφατα στοιχεία ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία χρωστούν 2,85 δισ. ευρώ. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 1,65 δισ. ευρώ, τα υπουργεία και οι ΟΤΑ με οφειλές περίπου 2 δισ. ευρώ.
 
Το σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα τρίμηνο και ακολούθως η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα σημειώσει σταθερή πτώση.

Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων οργανισμών από τον Προϋπολογισμό θα συνδέεται με την πρόοδο ως προς το μητρώο δεσμεύσεων και με το γεγονός ότι κανένας δημόσιος φορέας δεν θα συσσωρεύει πρόσθετες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Πλέον τα δεδομένα επί των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δημοσιοποιούνται σε μηνιαία βάση και με χρονική υστέρηση όχι μεγαλύτερη των 20 ημερών μετά το τέλος κάθε μήνα.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Φεβρουαρίου 20, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
Τώρα, πώς το Δημόσιο, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης των Ταμείων και ιδιαίτερα του ΙΚΑ, (πολλώ δε μάλλον του ιδιωτικού τομέα!), έχει το θράσος να κατονομάζει ως οφειλέτες αυτούς στους οποίους το ίδιο χρωστάει αλλά και έχει καταληστέψει, αυτό είναι απορίας άξιον και καθαρά Ελληνικό!
Μνήσθητί μου Κύριε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο