Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχονται οι... κινητές αποδείξεις

Ακόμα ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Ένα φιλόδοξο σχέδιο βάζει μπροστά το ΚΕΠΥΟ με άμεσο στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής στους γνωστούς ύποπτους κλάδους των επισκευών κατ΄ οίκων αλλά και για να μειωθούν τα χειρόγραφα, που δεν μπορούν άλλωστε να ελεγχθούν. Το σχέδιο αυτό θα έρθει ως συνέχεια της πλήρους επέκτασης της χρήσης της φοροκάρτας και της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τα τερματικά του.
 
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Θεοχάρης Θεοχάρης, σχεδιάζει να καταστήσει τα κινητά των ελευθέρων επαγγελματιών... ταμειακές μηχανές! Ναι, καλά διαβάσατε.
 
Το σχέδιο ακούει στο όνομα «Mobile payments», δηλαδή «κινητές πληρωμές». Πρακτικά, ο κάθε επαγγελματίας θα έχει εγκαταστήσει στο κινητό του ένα λογισμικό, το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να εκδίδει ηλεκτρονικά απόδειξη και να την αποστέλλει στο κινητό του πελάτη του.
 
Ταυτόχρονα, το λογισμικό αυτό θα συνδέει το κινητό τηλέφωνο με το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τη συναλλαγή.
 
Και σε αυτή την περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει φορομπόνους, με μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, όπως και στην περίπτωση της χρήση της φοροκάρτας.
 
Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Nicolas | Φεβρουαρίου 20, 2012 8:22 π.μ. | Reply
Καλημέρα !. Δε κοιτάνε να ανοίξουν καμία εφαρμογή στο TAXISNET και να αφήσουν τους άλλους να πάνε στο Φεγγάρι ?
image description gkazan | Φεβρουαρίου 20, 2012 10:04 π.μ. | Reply
Εφαρμογή με την οποία ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρωθεί για όσα κάνει, θα φτιάξουν; Τις μαλακίες περι χρόνου εκδόσεως ΑΠΥ (πρώτα κόβεις απόδειξη, πληρώνεις ΦΠΑ από την τσέπη σου και παρακρατείται ο φόρος όποτε του καπνίσει του πελάτη) θα τις διορθώσουν;
image description COSTAS | Φεβρουαρίου 20, 2012 1:56 μ.μ. | Reply
Πόσο θα είναι το φορομπόνους του φορολογούμενου; Τώρα είναι ακριβώς 100%. Εσείς θα του δώσετε παραπάνω;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο