Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πορεία χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων – Συγκριτικά στοιχεία

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της, στον τομέα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, κατά το μήνα Μάρτιο 2006.....

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

Αθήνα, 6/04/2006

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:     «Πορεία χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων – Συγκριτικά στοιχεία»

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της, στον τομέα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, κατά το μήνα Μάρτιο 2006.

Στις 8 Μαρτίου, ξεκίνησε να λειτουργεί παραγωγικά η νέα υπηρεσία για την Υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006. Με τη νέα υπηρεσία, που  σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η Δήλωση συμπληρώνεται εύκολα και απλά, με  ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λογικού λάθους. Πρωτίστως, με τη νέα υπηρεσία, είναι πλέον εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος.

Παράλληλα, από την 1η έως και την 26η Μαρτίου, οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις χρεωστικές, πιστωτικές ή μηδενικές Περιοδικές τους Δηλώσεις Φ.Π.Α. και το συνολικό δηλωθέν ποσό ανήλθε σε 539.313.102 ευρώ.

Συνολικά, η εικόνα των ηλεκτρονικών συναλλαγών της Γ.Γ.Π.Σ. για τον Μάρτιο 2006 και η συγκριτική της παρουσίαση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενο έτους, είναι η εξής:

 

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΠΛΗΘΟΣ

ΑΥΞΗΣΗ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

8/3 – 31/3/2006

31.705

37%

8/3 – 31/3/2005

23.165

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΠΑ

1/3 – 27/3/2006

74.605

127%

1/3 – 28/3/2005

32.841

 

Ιδιαίτερα ικανοποιητική, είναι σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, η συγκριτική αύξηση κατά  37% η χρήση της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1), γεγονός που καταδεικνύει την θετική της απήχηση στους πολίτες, λόγω των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει.

Η συγκριτική αύξηση ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συνεχώς εμπλουτίζει και βελτιώνει, ωθούν όλο και περισσότερους φορολογουμένους στη χρήση της νέας τεχνολογίας. Διαδικασία που πρωτίστως λειτουργεί προς όφελος των πολιτών ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006

Εντός του Απριλίου 2006, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία δύο ακόμη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:

  • Η νέα υπηρεσία για την ηλεκτρονική υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) για το οικονομικό έτος 2006.

  • Η νέα υπηρεσία για την ηλεκτρονική υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. για το οικονομικό έτος 2006 (έτος χρήσης 2005).

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοινώνει επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η αποστολή των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού έτους 2006 προς τους πολίτες (συνολικά 5.396.628 δηλώσεις).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο