Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη για την μη τήρηση της νομοθεσίας περί λογιστών

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών από την ίδρυση του στοχεύει στην ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού και όπως έχει επισημάνει και αποδείξει είναι αντίθετος με το σκεπτικό και την στρατηγική που ακολουθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , το οποίο εννοείται ότι υπάρχει για να προασπίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο που ακολουθεί (πηγή ΑΠΕ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών από την ίδρυση του στοχεύει στην ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού και όπως έχει επισημάνει και  αποδείξει είναι αντίθετος με το σκεπτικό και την στρατηγική που ακολουθεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , το οποίο εννοείται ότι υπάρχει για να προασπίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο που ακολουθεί (πηγή ΑΠΕ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

     Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία προσώπων που κατέχουν άδειες άσκησης επαγγέλματος της ειδικότητας «Λογιστής – Φοροτεχνικός» ,αναφέρει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη , έπειτα από τη διερεύνηση αναφορών από έξι πολίτες.

Τα έξι αυτά άτομα , επισημαίνει η αρχή , στερούνται του δικαιώματος αναβάθμισης των επαγγελματικών τους αδειών παρόλο που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο εκ του νόμου χρόνο παραμονής στην κατώτερη επαγγελματική βαθμίδα.

Τα έξι αυτά άτομα , επισημαίνει η αρχή , στερούνται του δικαιώματος αναβάθμισης των επαγγελματικών τους αδειών παρόλο που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο εκ του νόμου χρόνο παραμονής στην κατώτερη επαγγελματική βαθμίδα.

Η αιτιολογία που προβάλει το Επιμελητήριο , ότι δηλαδή η διενέργεια των απαιτουμένων εξετάσεων έχει ανασταλεί , ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος λόγος.

«Όπως επανειλημμένως  έχει επισημάνει ο Συνήγορος του Πολίτη προς το ΟΕΕ, στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης, τα αιτήματα των ενδιαφερομένων πρέπει να αντιμετωπίζονται βάσει των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων , πόσο μάλλον όταν στην επίμαχη περίπτωση δεν φαίνεται να επίκειται τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή , κατόπιν της διενέργειας σχετικής έρευνας».

Τέλος, όπως αναφέρει ο Συνήγορος , το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στις προτάσεις της αρχής για την αντιμετώπιση των προαναφερομένων ζητημάτων.

 Πηγή : ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο