Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε διαβούλευση το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το «Programme for the Competitiveness of enterprises and small and medium-sized enterprises- COSME», ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Στόχος είναι η διαμόρφωση των ελληνικών θέσεων εν όψει της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις απόψεις τους, έως τις 24 Φεβρουαρίου, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

Το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (COSME) αποτελεί τη συνέχεια του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) και εντάσσεται στο πρόγραμμα ΗORIZON 2020 για την έρευνα και την καινοτομία Έχει προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020 και απευθύνεται σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση της εταιρείας τους, σε πολίτες που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση, αλλά και σε κρατικές αρχές που διαμορφώνουν ή εφαρμόζουν σχετικές πολιτικές.

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαμορφώσει ένα φιλικό πλαίσιο για ανάπτυξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού τους εντός και εκτός Ευρώπης. Εκτιμάται πως θα ενισχύει 39.000 εταιρείες κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στη δημιουργία ή τη διάσωση 29.500 θέσεων εργασίας και στην προώθηση 900 νέων επιχειρηματικών προϊόντων, υπηρεσιών ή διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, ο βασικοί άξονες του COSME είναι οι ακόλουθοι:

- Βελτίωση του πλαισίου για την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού

- Προώθηση της επιχειρηματικότητας σε συγκεκριμένες ομάδες-στόχους, ιδίως στους νέους επιχειρηματίες, στους νέους και τις γυναίκες.

- Βελτίωση της πρόσβασης των ΜΜΕ σε χρηματοδότηση, υπό μορφή επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital), εγγυήσεων και δανείων

- Βελτίωση της πρόσβασης στις αγορές, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παγκοσμίως.

www.kathimerini.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο