Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα «Ήλιος»: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Πρόγραμμα «Ήλιος»: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος» θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζιοβάνι ντε Σάντι (Giovanni De Santi).

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τους πολίτες προϋποθέτει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σχέδιο "HELIOS" για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο η ΕΕ στηρίζει ενεργά, ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε, εξ άλλου, ότι μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα «HELIOS» με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ένωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και, κατά συνέπεια, την επίτευξη των στόχων για τις ΑΠΕ του 2020. Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο "HELIOS", με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η ΕΕ.

Το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο είναι το επιστημονικό και τεχνικό ερευνητικό ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει ως αποστολή να παρέχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ.

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ελλάδα, που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, σχετίζεται με τον καθορισμό των βέλτιστων θέσεων ηλιακών πάρκων και γραμμών μεταφοράς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού διαδρόμου από τη Νοτιανατολική προς την Κεντρική Ευρώπη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος «HELIOS».

Πηγή: www.ethnos.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIVANAROS | Φεβρουαρίου 16, 2012 3:39 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙς ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ....
http://www.eykdramas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113:-helios&catid=7:2011-01-07-08-02-21&Itemid=6
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο