Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εως τις 27/2 το πρώτο πακέτο μέτρων του νέου μνημονίου.

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εφαρμογή των συμφωνιών που σχετίζονται με το νέο οικονομικό πρόγραμμα ήταν το ένα από τα δύο μείζονα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θα σχηματισθεί κατάλογος δράσεων ανά υπουργείο ώστε το πρώτο "πακέτο" των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και συνεδριάζει η γερμανική Βουλή προκειμένου να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση.

Απώτατη καταληκτική ημερομηνία για την υλοποίηση του δεύτερου "πακέτου" προαπαιτούμενων δράσεων είναι η 15η Μαρτίου, οπότε και λήγει η έγκριση της δανειακής σύμβασης από διάφορα κοινοβούλια της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, στο υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της εξειδίκευσης των τρόπων άντλησης των 300 εκ. ευρώ από τις συντάξεις, με το υπουργικό Συμβούλιο να καταλήγει ότι τα 100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκ. από τις επικουρικές.

Επίσης στο υπουργικό Συμβούλιο υπήρξαν σκέψεις το ειδικό μισθολόγιο να έρθει δύο μήνες νωρίτερα.

Το δεύτερο μείζον θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ήταν εκείνο των επεισοδίων της Κυριακής στο Κέντρο της Αθήνας, όπου αποφασίστηκε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν αμεσότερα όσοι υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αποφασίστηκε το κτήριο που στεγάζει τον κινηματογράφο "Αττικόν" να αποκατασταθεί με πόρους του υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα και ιδεολογικής αντιμετώπισης της βίας και άρθρωσης πολιτικού λόγου που θα δημιουργήσει μέτωπο εναντίον της.

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεδριάσει αύριο το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο προπαρασκευαστική επιτροπή για να διαμορφώσει πακέτο προτάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και τρόπους αποτροπής τυχόν παρόμοιων φαινομένων Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές για τους χειρισμούς και τον τρόπο αντίδρασης της ΕΛΑΣ στην αποτροπή των προχτεσινών επεισοδίων.

Στην παρέμβασή της, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και αρκετά μέλη της κυβέρνησης εξέφρασαν προβληματισμό για το ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη, καθώς υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση δεσμεύσεων που πρέπει να γίνουν έως τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να γίνουν έως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ούτως ή άλλως το υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τη θητεία της κυβέρνησης και πως αυτό είναι θέμα των πολιτικών αρχηγών.

Τέλος το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις φρουρές στα πλοία που ταξιδεύουν σε επικίνδυνες περιοχές και του υπουργείου Υγείας για την εξοικονόμηση πόρων για τη φαρμακευτική δαπάνη και τη λειτουργία των φαρμακείων.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο