Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Eurogroup λόγω «τεχνικών» ζητημάτων.

Μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με φυσική παρουσία θα συνεδριάσει τελικά αύριο Τετάρτη το Eurogroup, λόγω «τεχνικών» ζητημάτων που εκκρεμούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος του Γιουρογκρουπ στην ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική ψήφο της Ελληνικής Βουλής στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, τονίζει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων των 17 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), φάνηκε ότι υπάρχουν τεχνικές εκκρεμότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τρόικα.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες αυτές είναι και το δημοσιονομικό κενό ύψος 325 εκατ. Ευρώ για το 2012 και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Συνεχίζοντας, ο Ζ. Γιούνκερ αναφέρει: «Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος.
Ως εκ τούτου αποφάσισα αύριο να συγκαλέσω τους υπουργούς οικονομικών σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα και να προετοιμάσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012».
 
Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο