Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεργασία Εσωτερικών και ΙΚΑ για τον έλεγχο εισφοροδιαφυγής

Συνεργασία Εσωτερικών και ΙΚΑ για τον έλεγχο εισφοροδιαφυγής

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του ΙΚΑ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών και τον αποτελεσματικό έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, υπέγραψαν σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά και ο Διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Το πρωτόκολλο αφορά στη νέα υπηρεσία διαλειτουργικότητας, με την αμφίδρομη πληροφόρηση ανάμεσα στα συστήματα των δυο φορέων, για την έκδοση των αδειών διαμονής αλλοδαπών του υπουργείου Εσωτερικών και του ΙΚΑ, χρήστες της οποίας είναι όλες οι Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της χώρας.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή εξασφαλίζεται η on line αναζήτηση του αποσπάσματος ατομικού λογαριασμού ασφάλισης μέσω ΙΚΑ, με στόχο την απλούστευση της σχετικής διαδικασίας και την δυνατότητα ελέγχου γνησιότητας των σχετικών βεβαιώσεων. Επιπρόσθετα, μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία και η ανάγκη επισκεψιμότητας των πολιτών στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σημειώνεται δε ότι, από της έναρξης της πιλοτικής εφαρμογής και συγκεκριμένα από 01/11/2011 έως 08/02/2012 έχουν ήδη αντληθεί από τη βάση δεδομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 16.700 αποσπάσματα ατομικών λογαριασμών ασφάλισης από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο