Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υψηλό το χρέος των νοικοκυριών και τον Ιανουάριο 2006

Με υψηλό ρυθμό αυξήθηκε ο δανεισμός των νοικοκυριών τον πρώτο μήνα του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας τον Ιανουάριο το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τιτλοποιήσει οι τράπεζες) έφθασε τα 69,892 δις ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2005. ...

Με υψηλό ρυθμό αυξήθηκε ο δανεισμός των νοικοκυριών τον πρώτο μήνα του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας τον Ιανουάριο το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια (συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν τιτλοποιήσει οι τράπεζες) έφθασε τα 69,892 δις ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2005.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τόσο την αύξηση που παρατηρήθηκε στις χορηγήσεις των στεγαστικών όσο και καταναλωτικών δανείων.

Συγκεκριμένα, οι χορηγήσεις των στεγαστικών δανείων τον Ιανουάριο ήταν αυξημένες κατά 33,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005, με αποτέλεσμα το συνολικό υπόλοιπο των δανείων της κατηγορίας αυτής να ανέλθει στα 46,19 δις ευρώ.

Στην καταναλωτική πίστη το χρέος των νοικοκυριών τον Ιανουάριο, φέτος, έφθασε στα 22,02 δις ευρώ. Τούτο συνεπάγεται ότι οι πάσης φύσεως χορηγήσεις στην καταναλωτική πίστη, ήτοι, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκαν φέτος κατά 27,4%.

Στο σύνολο της οικονομίας, δηλαδή Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, η συνολική χρηματοδότηση τον Ιανουάριο ήταν αυξημένη κατά 15,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο η πιστωτική επέκταση από την αρχή του έτους παρουσιάζει μείωση κατά 0,1%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην μείωση των χορηγήσεων προς τον δημόσιο τομέα κατά 1,5% ενώ η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα (πάντα από την αρχή του έτους) εμφανίζει αύξηση κατά 0,5%.

Οι χορηγήσεις τον τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) εντος του Ιανουαρίου έφθασαν τα 720 εκατ.ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Ιανουαρίου να διαμορφωθεί στα 140,89 δις ευρώ.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο