Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για τη νέα δανειακή σύμβαση

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία και κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Κυριακή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να προσδιοριστούν τα υπόλοιπα μέτρα 325 εκατ. ευρώ (του συνολικού πακέτου των 3,3 δισ. ευρώ) όπως δεσμεύτηκε απέναντι τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει προς ψήφιση στη Βουλή τα εξής κείμενα:

• Το μνημόνιο (PSI MoU) που περιλαμβάνει και τα μέτρα αξίας 3,2 δισ. που είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 90 δισ. ευρώ.
• Συμφωνία (staff level agreement) με την τρόικα που θα καταγράφει τη λίστα με τις προαπαιτούμενες ενέργειες, δηλαδή τους νόμους και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα πριν από το PSI αλλά και στη συνέχεια για την καταβολή των δόσεων.
• Τη συμφωνία για το PSI.
• Νομοθετική διάταξη η οποία θα θεσπίζει τις ρήτρες συλλογικής δράσεως (Collective Action Clauses - CAC).
• Τις ρυθμίσεις για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί ο νέος εφαρμοστικός νόμος που θα εξειδικεύει όλα τα μέτρα του μνημονίου και ακολούθως θα ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013 - 2015 που θα προβλέπει επιπλέον μέτρα 10,8 δισ. ευρώ για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σχέδιο νόμου
Αιτιολογική έκθεση







Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο