Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΓΣΕΕ: Ζητά παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για καταστρατήγηση κεκτημένων

Tην άμεση παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας- ILO ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος για τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται στους εργαζόμενους μέσω του μνημονίου.

Ο κ. Παναγόπουλος στη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον Γενικό διευθυντή του ILO κ. Juan Somavia, τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα δυσβάσταχτα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους μέσω του νέου μνημονίου, μέτρα που εκτός των άλλων παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις και καταστρατηγούν τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ο σεβασμός σε αυτά τα ζητήματα αποτελεί άλλωστε και το κεντρικό σημείο της πρόσφατης έκθεσης του οργάνου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από το διεθνές γραφείο εργασίας, θέμα το οποίο εξετάζουν οι επικεφαλείς του ILO, ώστε με κάθε μέσο και τρόπο να διασφαλιστούν όσα διεθνώς έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί.

Ο κύριος Somavia εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία από τις κυβερνητικές αποφάσεις που επιβάλλουν οι δανειστές ,ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλείσιμο οργανισμών που στηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των συνδικάτων.

Ο γενικός διευθυντής του ILO εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η εκ νέου παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου και επιφυλάχθηκε εντός των ημερών να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του ILO.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο