Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ

Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο ΛΑΟΣ, γιατί «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια χωρίς να τις εξασφαλίζει προοπτική εξόδου από την κρίση», αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Με τη δανειακή σύμβαση εξασφαλίζονται οι δανειστές μας, εξασφαλίζονται οι τράπεζες, εξασφαλίζεται ένα μέρος αυτών στους οποίους χρωστά το δημόσιο. Ποια πρόνοια υπάρχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες; Μόνο ύφεση και ταπείνωση» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα ψηφίσει την σύμβαση.

Ο κ. Καρατζαφέρης, παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την παραμονή ή μη των υπουργών που προέρχονται από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, λέγοντας πως εάν τους χρειάζεται μπορούν να μείνουν, εάν όχι, να φύγουν. Σε επιστολή του προς τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ είναι στην διάθεσή του και ήδη αυτές, σύμφωνα με ασφαλείς, υπεβλήθηκαν και απομένει η απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση συνιστά ταπείνωση για τη χώρα, απώλεια της αξιοπρέπειάς της και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ, λέγοντας ότι αποφασίζει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις άλλες χώρες «επειδή έχει φουσκωμένο πορτοφόλι».

Πρότεινε να δοθεί στη χώρα μας μια περίοδος χάριτος πέντε ετών και κάθε χρόνο να πληρώνουμε δόση 10 δις. ευρώ, και να έχουμε επιτόκιο 1% όσο δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις άλλες τράπεζες.

Τάχθηκε υπέρ της παράτασης του χρόνου των εκλογών, λέγοντας ότι εάν γίνουν τώρα αυτό που θα συμβεί θα είναι η ραγδαία άνοδος της αριστεράς. «Δεν θέλω να ρίξω την Ελλάδα στα χέρια των κομμουνιστών» είπε ο κ. Καρατζαφέρης εκφράζοντας παράλληλα φόβους για κοινωνική εξέγερση, την οποία 'δεν θα είναι ικανή από μόνη της η αστυνομία να ελέγξει και να χρειαστούν κι άλλα πράγματα» όπως είπε.

Τόνισε ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών φτάσαμε σε σημείο ευτελισμού, όταν ενώ συμφώνησαν «οι πέντε σημαντικότεροι άνδρες της χώρας στο θέμα των συντάξεων στο οποίο υπήρξε μια μικρή απόκλιση από τους αριθμούς, ο κ. Παπαδήμος φώναξε τον Τόμσεν για να τον παρακαλέσουμε». Χαρακτήρισε τον κ. Τόμσεν persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη χώρα μας) και είπε ότι στην σύσκεψη διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κλήση του εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Εκτίμησε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να βρεθεί εκτός ΕΕ και πως δεν θα χρεοκοπήσουμε γιατί θα έχουν πολύ υψηλό κόστος οι ευρωπαίοι εάν συμβεί αυτό.

«Η Λήμαν Μπράδερς χρεοκόπησε και επί δυο χρόνια ταρακουνήθηκε όλος ο κόσμος. Σκεφτείτε τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσει μια χώρα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας πως εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε θα υποστούν μεγάλη εκλογική ζημιά.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί εκτός ΕΕ. Μπορεί να βρεθεί εκτός γερμανικής μπότας» είπε χαρακτηριστικά, και υποστήριξε ότι σε συνομιλία του με ευρωπαίο αξιωματούχο, έγινε δέκτης παραπόνων για τον ασφυκτικό έλεγχο της Γερμανίας στην ΕΕ.

«Οι αποφάσεις δεν παίρνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε έναν πύργο έξω από το Βερολίνο, με την συμμετοχή της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και δυστυχώς του Λουξεμβούργου» είπε ο κ. Καρατζαφέρης διευκρινίζοντας ότι το «δυστυχώς» πήγαινε στον κ. Γιουνκέρ, ο οποίος «έγινε Σόϊμπλε νο2».

Χαρακτήρισε την κ. Μέρκελ ως ένα παίκτη του πόκερ που 'έχει ζεύγος του 5, και συμπεριφέρεται σαν να έχει φουλ του άσου»

Επανέλαβε τις ενστάσεις του για το σύννομο της δανειακής σύμβασης, λέγοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει γνωμοδότηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος για το κατά πόσο η σύμβαση αυτή είναι ικανή να λύσει τα προβλήματά μας.

Τέλος είπε ότι εξουσιοδοτήθηκε από την ΚΟ του ΛΑΟΣ να χειριστεί το θέμα, και πως τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο