Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Περικοπές» και στο στόχο των ιδιωτικοποιήσεων

Κάτω από το μισό χαμηλώνει ο πήχης των εσόδων

Άμεσα συνδεδεμένο με το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας.

Κάτω από το μισό χαμηλώνει ο πήχης των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις για τη χώρα μας. Η τρόικα ανέκρουσε πρύμναν και αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, μειώνοντας το στόχο από τα 50 στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι επικεφαλής της τρόικας, ανάμεσα στις συναντήσεις που είχαν με υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς, επισκέπτονταν και το Ταμείο, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Εκεί, η διοίκηση παρουσίασε το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και παρέθεσε πλήρη επιχειρήματα για το ότι ο στόχος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι εφικτός υπό τη συγκεκριμένη συγκυρία.

«Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα έπρεπε να ξεπουλήσουμε γη και ύδωρ» σύμφωνα με πήγη που ήταν παρούσα στις διαπραγματεύσεις. «Αυτό επιχειρήσαμε και καταφέραμε να κάνουμε σαφές στους δανειστές μας, θέτοντας σε απόλυτη ρεαλιστική βάση πλέον το ποσό», προσθέτει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ παραμένει, μετατιθέμενος, όμως, πλέον χρονικά μέχρι το 2020 και… βλέπουμε.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας συμφώνησαν με τη διοίκηση του Ταμείου να υπάρχουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα μόνο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και τις σχετικές υπογραφές με τον όποιο ενδιαφερόμενο και όχι για την καταβολή των χρημάτων για κάθε συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η άσκηση οποιασδήποτε πίεσης από τον υποψήφιο επενδυτή για πολύ χαμηλότερο τίμημα, που ενδεχομένως να ασκούνταν στη δεύτερη περίπτωση.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο