Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup

Μετά τη λήξη του Eurogroup δηλώσεις έκαναν από κοινού ο επικεφαλής του Eurogrop και ο Όλι Ρεν, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ψήφισης και της εφαρμογής των μέτρων στην Ελλάδα για την ενίσχυχη της ανταγωνιστικότητας και την βιωσιμότητα του χρέους. «Η σημερινή συνεδρίαση ήταν καρπός δύσκολων διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

«Το πρόγραμμα έχει ως βάση της συμφωνία της 26ης και 28ης Οκτωβρίου και θα πρέπει να διασφαλίσει τη σχέση του χρέους της Ελλάδας, την εφαρμογή των αλλαγών όπως οι αποκρατικοποιήσεις η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη».

Δίνεται περαιτέρω ενίσχυση για το σκοπό αυτό. Η ΕΕ και το IMF προσφέρουν την τεχνική βοήθεια. Τονίστηκε στη συνεδρίαση η σημασία που έχει να προσαρμοστούν οι ελληνικές αρχές για την εφαρμογή του προγράμματος. Σημαντικές προσπάθειες έγιναν από τους Έλληνες πολίτες αλλά είναι σημαντικό να να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη. Δεν έχουμε ακόμα όλα τα στοιχεία για να λάβουμε αποφάσεις σήμερα.

Το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει την Κυριακή τις μειώσεις 355 εκατ. ευρώ για το 2012 και να προσδιοριστούν οι τρόποι που θα διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος.

Όλα αυτά τα μέτρα είναι σημαντικά για να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή του προγράμματος. Καλοδεχόμαστε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι όλα τα στοιχεία θα είναι στη θέση τους τις προσεχείς ημέρες».

«Δεν θα υπάρξει καταβολή δόσης αν δεν υπάρξει εφαρμογή», ξεκαθάρισε.

Παίρνοντας το λόγο ο Όλι Ρεν δήλωσε : «Συζητήσαμε σήμερα στη βάση της συμφωνίας που επετευχθη χθες το βράδυ μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Τώρα εξαρτάται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το σχέδιο συμφωνίας για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους θα επιδειχθεί ως μέρος του ελληνικού πακέτου πιστεύω την επόμενη εβδομάδα.

Το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται εφαρμογή από τα ελληνικά κόμματα. Πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στην Αθήνα και για την παρακολούθηση αλλά και για την εφαρμογή βοήθειας. Η κομισιόν έλαβε διαβεβαίωση για παρακολούθηση στον τομέα της φοροδιαφυγής και των αποκρατικοποιήσεων. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει στόχο να υπάρξουν ξανά θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο