Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επετεύχθη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα

Οι συντάξεις κόβονται... εν μέρει

Επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών. Έτσι ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μετά από διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε το ποσό που υπολείπεται και απαιτεί η τρόικα να εξευρεθεί εν μέρει από τις συντάξεις και εν μέρει από άλλες πηγές.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εντός 15 ημερών.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η προθεσμία των 15 ημερών είναι για να περικοπούν οι δαπάνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι και για να κλείσει η συμφωνία.

Ο Λ. Παπαδήμος είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με του πολιτικούς αρχηγούς και ειδικά με τον Α. Σαμαρά ο οποίος έδωσε τελικά το πράσινο φως υπό την πίεση των περιστάσεων.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι προκειμένου να επετεύχθη συμφωνία ο Λ. Παπαδήμος «έπαιξε» και το χαρτί της παραίτησης διαμηνύοντας ότι «δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της άτακτης χρεοκοπίας».

Παραμένει ασαφής ακόμα η στάση του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος δίνει αύριο συνέντευξη τύπου και με τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε μακρά επικοινωνία στις 2.30 το μεσημέρι και ενώ ανακοινωνόταν η συμφωνία.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panagiotis_thess | Φεβρουαρίου 9, 2012 5:56 μ.μ. | Reply
Δόξα το Θεό, σωθήκαμε!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο