Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με απολύσεις και αποχώρηση από την Ελλάδα απειλούν την κυβέρνηση πολυεθνικές

Με απολύσεις εργαζομένων αλλά και με αποχώρηση από την Ελλάδα πιέζουν πια την κυβέρνηση πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες ελέγχονται αυτήν την περίοδο από τα κλιμάκια υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Αυτό αποκάλυψαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, Γιώργος Στεργίου, κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κομνηνός, αναφερόμενος στην πορεία των ελέγχων που κάνουν οι υπηρεσίες της ΥΠΕΑ σε πολυεθνικές για το θέμα της καθυστέρησης πληρωμών προς τους πελάτες τους, σημείωσε χωρίς να ονοματίσει τις εταιρείες: «Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις εταιρειών που ελέγχονται από την ΥΠΕΑ. Συγκεκριμένες επιχειρήσεις απαντούν μ' έναν περίεργο τρόπο. Μεγάλες πολυεθνικές μάς λένε με νόημα τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, αλλά και το ότι δραστηριοποιούνται ακόμη στην Ελλάδα. Οι έλεγχοι γίνονται σε επιχειρήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρονικών ειδών».

Ενδοομιλικές

Επιπλέον, σύμφωνα με τους κ. Κομνηνό και Στεργίου, συνεχίζονται και οι έλεγχοι στις ενδοομιλικές συναλλαγές πολυεθνικών επιχειρήσεων. «Πιάνουμε όλο και περισσότερους φακέλους», είπε ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΑ. Οι έλεγχοι αφορούν στο θέμα της εμφάνισης εικονικών αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων ώστε να αποφεύγουν τη φορολόγηση στη χώρα μας. Ετσι μεταφέρουν τα κέρδη σε άλλα κράτη όπου δραστηριοποιούνται.

Εξάλλου, οι κ. Κομνηνός και Στεργίου ανακοίνωσαν επίσης την κατάργηση της υποχρεωτικής υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής από τις επιχειρήσεις στις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Με το ισχύον σύστημα δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά της χονδρικής από τη λιανική τιμή. Ετσι ένας προμηθευτής προϊόντος πουλά σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικής με την ίδια τιμή. Κι από κει αφαιρούνται οι παροχές προς τις τελευταίες. Τώρα θα υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης «καθαρών» τιμών και οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται για την πραγματική μείωσή τους.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου θέλουν να πέφτουν 2 με 3% οι τιμές καταναλωτή. Προς κατάργηση οδεύουν και οι αγορανομικές διατάξεις, οι οποίες και θα αντικατασταθούν με απλούς κανόνες εμπορίας και διακίνησης προϊόντων.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Φεβρουαρίου 9, 2012 1:32 μ.μ. | Reply
Αν ισχύει αυτό, τότε πραγματικά βλέπουμε ποίος κάνει κουμάντο ......
Και το κακό είναι ότι ζητάμε σε ακόμη περισσότερες πολυεθνικές να έρθουν και τους κατεβάζουμε και τα παντελόνια , αντίθετα στον μικρομεσαίο επαγγελματία αλλά και στους μισθωτούς συνταξιούχους ξέρουμε να εξανλτούμε την αυστηρότητα ....... Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν πια ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο