Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η τρόικα «ανοίγει» όλα τα κλειστά επαγγέλματα.

Με νομοθετικές παρεμβάσεις η πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων και μεταφορών

Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών δίνει το νέο Μνημόνιο. Η τρόικα υποστηρίζει πως η αργή ανταπόκριση του πληθωρισμού στην τρέχουσα κρίση υποδηλώνει ότι οι αγκυλώσεις παραμένουν στις σχετικές αγορές.

Προς τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στις εξής αλλαγές:

- Θα καταστήσει πιο συγκεκριμένη τη νομοθεσία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τις μεταφορές.

- Θα εξαλείψει τους περιορισμούς για την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές όπου παρίσταται και συμβολαιογράφος και θα αφαιρέσει τις ελάχιστες αμοιβές για τους έμμισθους δικηγόρους.

- Θα καταργήσει τους περιορισμούς σε 20 επαγγέλματα υψηλής αξίας υπηρεσιών.

- Θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση που θα καθιερώνει την τιμή άδειας οδικών μεταφορών σε ευθυγράμμιση με τα διοικητικά έξοδα.

-Θα συντάξει έως το τέλος Μαρτίου ένα λεπτομερές τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα για την άρση των προβλημάτων στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

-Για την προώθηση της ευελιξίας των τιμών θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο να συνταχθεί ειδικό σχέδιο δράσης με παρεμβάσεις στην λιανική, στη χονδρική, αλλά και στη διανομή.

-Για επαγγέλματα που οι περιορισμοί τους άπτονται της αρχής της αναγκαιότητας θα υπάρξει μέχρι τον Ιούνιο ειδική νομοθετική ρύθμιση.

-Στο τέλος του 2012 θα καταρτισθεί απολογιστική έκθεση για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο