Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκστρατεία για τη διάδοση της φοροκάρτας

Το υπουργείο οικονομικών ξεκινά καμπάνια για να ενισχύσει την πολύ καλύτερη αποδοχή του μέτρου.

Η κυκλοφορία της είχε προαναγγελθεί ουκ ολίγες φορές. Τελικά, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, μπήκε στη ζωή μας. Ο λόγος για τη φοροκάρτα, η οποία διατίθεται από τους τελευταίους μήνες της περυσινής χρονιάς στα υποκαταστήματα των τραπεζών. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο οικονομικών έχει βασίσει πολλά στη χρησιμοποίησή της, η αποδοχή της από τους φορολογούμενους δεν ήταν η αναμενόμενη.

Λίγο το εθελοντικό του μέτρου, λίγο η «επιφυλακτικότητα» από τους καταστηματάρχες, λίγο η έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου για τους φορολογούμενους, οι συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν το 2011 ήταν μόλις 2.000.

Παρ΄ όλα αυτά, η φετινή χρονιά μπήκε με το δεξί για το συγκεκριμένο μέτρο. Μόνο τον Ιανουάριο, καταγράφηκαν κάτι περισσότερο από 9.000 κινήσεις.

Το γεγονός αυτό κάνει τα στελέχη του ΚΕΠΥΟ και του οικονομικού επιτελείου να αισιοδοξούν. Μάλιστα, για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τάση των φορολογουμένων, σχεδιάζουν να αρχίσουν καμπάνια για τη διάδοση της φοροκάρτας και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η τοποθέτηση αυτοκόλλητων στις εισόδους των καταστημάτων, στο πρότυπο των αντίστοιχων των πιστωτικών καρτών. Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει και άλλες ενέργειες χαμηλού έως μηδαμινού κόστους.

Πάντως, όποια εκστρατεία και να γίνει, αν δεν πεισθούν ή υποχρεωθούν οι καταστηματάρχες για να συνδέσουν κατάλληλα τα τερματικά τους και αν δεν δοθούν κάποια γενναία φοροκίνητρα, το μέτρο είναι καταδικασμένο να… αποτύχει !

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Φεβρουαρίου 7, 2012 9:16 π.μ. | Reply
Ακόμα να καταλάβουν εκεί στο Υπουργείο ότι η φοροκάρτα είναι μια παπαριά που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο