Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η τρόικα απειλεί και τις κύριες συντάξεις.

Περικοπή στις κύριες συντάξεις προειδοποιούν οι εκπρόσωποι της τρόικα. Στη συνάντηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο η τρόικα τόνισε την εξεύρεση 1 δις. ευρώ επιπλέον ώστε να μη θιγούν οι κύριες συντάξεις.

Με περικοπή στις κύριες συντάξεις προειδοποιούν οι εκπρόσωποι της τρόικα. Στη συνάντηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο η τρόικα τόνισε την εξεύρεση 1 δις. ευρώ επιπλέον ώστε να μη θιγούν οι κύριες συντάξεις.

Το ποσό του 1 δισ ευρώ θα προκύψει από περικοπές δαπανών στα υπουργεία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δανειστές έκαναν λόγο ακόμη και για κλείσιμο ενός ή δυο Πανεπιστημίων.

Η απειλή για περικοπή κύριων συντάξεων γίνεται προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις υπουργών για περιστολή δημοσίων δαπανών, αλλά και προκειμένου να υπάρξει η μείωση των επικουρικών στο ποσοστό που ζητάει η τρόικα.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τροϊκανούς αναμένεται να συζητηθεί και οριστικοποιηθεί το 15σέλιδο-περίπου- κείμενο, στο οποίο θα κληθούν να αποφασίσουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο