Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε μέση φορολογική επιβάρυνση 30,3% στοχεύει η φορολογική μεταρρύθμιση για τις επιχειρήσεις.

Σε μέση φορολογική επιβάρυνση 30,3% στοχεύει η φορολογική μεταρρύθμιση για τις επιχειρήσεις.

ΣE μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις και καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου, που θα ισχύσει για μία 10ετία, προσβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο βασικός άξονας της φορολογικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στοχεύει στην ενιαία φορολογική μεταχείριση για κάθε ευρώ που κερδίζει μια επιχείρηση, ασχέτως του νομικού της «μανδύα».

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με τα πολιτικά κόμματα εξετάζεται και το ενδεχόμενο μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις
Σήμερα τα νομικά πρόσωπα επιβαρύνονται μεσοσταθμικά με φορολογία 40% επί των κερδών.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολόγηση των κερδών προβλέπει συντελεστή 15% στα διανεμόμενα και 15% στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει μείωση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης στο 27,5%.

Πάντως η επικρατέστερη, για την ώρα, ιδέα προβλέπει φορολόγηση 15% (αντί 20%) στα αδιανέμητα κέρδη και 18% (αντί 25% ή 15%) στα διανεμόμενα, που οδηγεί σε μέση φορολογική επιβάρυνση 30,3%.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πλευρά του προτείνει επιπλέον μέτρα όπως:
– Αύξηση συντελεστή φορολόγησης των ομόρρυθμων εταιριών από το 20% στο 25%.
– Αντικατάσταση των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων με φοροαπαλλαγή για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων.
Οπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, οι διαβουλεύσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, εάν θεωρηθεί δεδομένη η διεξαγωγή εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο. Εάν η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμβιβαστική πρόταση με τα κόμματα έως τα μέσα Φεβρουαρίου για την φορολογική μεταρρύθμιση, τότε το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο μάλλον θα περάσει στην ευθύνη της νέας κυβέρνησης.

Ο μεγάλος σκόπελος στις διαπραγματεύσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι τα ισοδύναμα δημοσιονομικά αντίμετρα που θα καλύψουν τις απώλειες εσόδων από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στο οικονομικό επιτελείο συνδέουν μάλιστα τη μείωση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων (από το 45% στο 40%).
Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν για τα κέρδη του 2012 που θα δηλωθούν το 2013.
 
Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο