Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μερική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα και το «κούρεμα», τι γίνεται με τον 13 και 14 μισθό.

Μερική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα και το «κούρεμα»

Σε συμφωνία για όλα τα ζητήματα με εξαίρεση τον κατώτατο μισθό και τις επικουρικές συντάξεις κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


Σε συμφωνία για όλα τα ζητήματα με εξαίρεση τον κατώτατο μισθό και τις επικουρικές συντάξεις κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου και που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις δραματικές δηλώσεις των κυρίων Σαμαρά και Καρατζαφέρη, οι οποίοι άφηναν να εννοηθεί ότι μάλλον υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην τρόικα και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι τα ποσοστά μείωσης του κατώτατου μισθού και των επικουρικών συντάξεων, ενώ 13ος και 14ος μισθός διασώθηκαν από την προκρούστεια κλίνη της τρόικα.

Πάντως υπήρξε διαφορά ανάμεσα στα όσα κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί με τον πρωθυπουργό με τις εντυπώσεις που δημιούργησαν με τις δηλώσεις τους οι κ.κ. Σαμαράς και Κρατζαφέρης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά πως γίνεται προσπάθεια πολιτικής διαχείρισης του θέματος.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης : "Δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη της επανάστασης λόγω της φτώχειας που στη συνέχεια θα κατακάψει ολόκληρη την Ευρώπη".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς δήλωσε: "Μας ζητούν περισσότερη ύφεση. Η χώρα δεν το αντέχει. Παλεύω να το αποτρέψω".

Σημειώνεται πως στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα γίνουν ολονύχτιες διαβουλεύσεις με τη σύγκλιση κομματικών οργάνων για να συζητήσουν την κατάσδταση που έχει δημιουργηθεί. Οσον αφορά στο ¨κούρεμα¨ του χρέους σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είναι ένα μόλις βήμα πριν της ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI+ το οποίο και θα κλείσει στη νυχτερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόσεφ Άκερμαν και τον Τσαρλς Νταλάρα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

Πηγή Ημερησία


Για το ίδιο θέμα το 24h.gr αναφέρει

¨

Τα βρήκαν στις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας οι πολιτικοί αρχηγοί κρατώντας μερικώς τις κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 13ος και ο 14ος μισθός σώζονται μερικώς, αφού αναμένεται να υπάρξει ποσοστιαία μείωση η οποία δεν έχει ακόμα "κλείσει".  Το πραγματικό πλήγμα θα είναι στον κατώτατο μισθό ο οποίος θα μειωθεί αισθητά κοντά στα πορτογαλικά όρια των 566 ευρώ καθαρά.

Στο θέμα του κατώτατου μισθού μεταδίδεται αρμοδίως ότι έχουν συμφωνήσει στη μείωσή του οι κ.κ.  Σαμαράς, Παπανδρεου  και Καρατζαφέρης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο