Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

"Γιαλαντζί" λογιστές εντόπισε το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Φοροτεχνικούς και λογιστές με πλαστά πτυχία οικονομικών επιστημών έχει εντοπίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Από τις διασταυρώσεις που έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις γραμματείες των τμημάτων οικονομικής επιστήμης των ελληνικών πανεπιστημίων έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον 40 φοροτεχνικούς που πήραν τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος υποβάλλοντας πλαστό τίτλο οικονομικών σπουδών. Οι έρευνες του επιμελητηρίου συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη «φάμπρικας» παραγωγής πλαστών πτυχίων οικονομικής επιστήμης που αγοράστηκαν από όσους είχαν στόχο την άσκηση του επαγγέλματος του φοροτεχνικού και λογιστή χωρίς να έχουν τα σχετικά ακαδημαϊκά προσόντα.
 
Πριν από περίπου δυο χρόνια η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ξεκίνησε στο πλαίσιο της πιστοποίησης των φοροτεχνικών λογιστών τη διαδικασία επαλήθευσης των τίτλων σπουδών σε συνεργασία με τις γραμματείες των οικονομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, άρχισε να στέλνει στις σχολές τα στοιχεία των πτυχίων που είχαν υποβάλει στο επιμελητήριο οι οικονομολόγοι προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν άδεια φοροτέχνη λογιστή. Από τις πρώτες απαντήσεις που άρχισαν να καταφθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου έγινε κατανοητό ότι το ελληνικό «δαιμόνιο» δεν είχε αφήσει ούτε αυτόν τον κλάδο ανέγγιχτο. Στις απαντητικές επιστολές των πανεπιστημίων σημειωνόταν ότι συγκεκριμένα ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα των πτυχιούχων των σχολών. Επίσης εντοπίσθηκαν περιπτώσεις πτυχίων που είχαν υποβληθεί στο επιμελητήριο και τα οποία έφεραν έγκυρο αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά στη συγκεκριμένη εγγραφή του μητρώου πτυχιούχων της σχολής εμφανιζόταν άλλο όνομα, συνήθως κάποιου αλλοδαπού πτυχιούχου.

«Η προσπάθεια προκειμένου να αποκαλυφθούν όλοι όσοι παρανόμησαν και απέσπασαν άδειες άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος χωρίς να τις δικαιούνται θα συνεχιστούν έως ότου διασταυρωθούν όλα τα πτυχία που μας έχουν υποβληθεί», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κος Πελοπίδας Καλλίρης. «Οσοι έχουν παρανομήσει, εκτός από την αυτονόητη αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος που τους έχει χορηγηθεί παραπέμπονται από το επιμελητήριο και στον εισαγγελέα».
 
Στελέχη του επιμελητηρίου σημειώνουν ότι υπάρχουν γραμματείες οικονομικών σχολών οι οποίες κωλυσιεργούν στη διασταύρωση των πτυχίων παρά τα συνεχή αιτήματα από τις υπηρεσίες του. Η στάση αυτή προκαλεί εύλογες υπόνοιες για την ύπαρξη κυκλωμάτων εντός των πανεπιστημίων που πλούτιζαν από την πώληση πλαστών πτυχίων σε «ενδιαφερόμενους» που επιθυμούσαν να ασκήσουν το λογιστικό επάγγελμα.
 
Όσοι εντοπίζονται να έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία χάνουν, μετά από έγγραφο που αποστέλλει το Οικονομικό Επιμελητήριο προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και την πιστοποίηση και πρόσβασή τους στο taxisnet. Έτσι αδυνατούν ουσιαστικά να εργαστούν αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τους πελάτες τους.
 
Να σημειωθεί, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι το πρώτο που προχωρά σε ταυτοποίηση των πτυχίων των μελών του. Μάλιστα, τα τελευταία δυο χρόνια ο έλεγχος της γνησιότητας των πτυχίων που υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους γίνεται άμεσα κατά τη διαδικασία της πιστοποίησής τους με ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ALONE^^ | Φεβρουαρίου 3, 2012 7:45 μ.μ. | Reply
Ποιοί είναι και από που?Όχι μόνο φωτοβολίδες!!!
image description PMVOLOS | Φεβρουαρίου 3, 2012 10:24 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ...ΠΕΔΙΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ...ΠΑΡΕΝΕΡΓΟΥΝΤΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΟΕΕΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ...ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΜΟΥ.
image description klery | Φεβρουαρίου 4, 2012 9:57 μ.μ. | Reply
οντως πολυ καλη κινηση απο μεριας οεε
αντε να δουμε
θα ξεκαθαρισει το επαγγελμα
image description ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ | Φεβρουαρίου 6, 2012 2:52 μ.μ. | Reply
Ονόματα κύριοι δώστε μας .............. ΟΝΟΜΑΤΑ!!!!
image description SPG | Φεβρουαρίου 22, 2012 3:14 μ.μ. | Reply
• «Προτιμότερο να βρεθεί κανείς ανάμεσα σε κόρακες, παρά σε κόλακες. Γιατί οι πρώτοι καταστρέφουν το σώμα του αποθανόντος, ενώ οι δεύτεροι την ψυχή ζωντανού.»
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο