Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία για την προθεσμία πληρωμής στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Τροπολογία για την προθεσμία πληρωμής στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Τροπολογία «ανάσα» για το χαράτσι στα ακίνητα, που θα αυξάνει την προθεσμία πληρωμής στις 120 από 80 μέρες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό επειδή για 500.000 καταναλωτές οι λογαριασμοί τους έληξαν και είναι αντιμέτωποι με την ποινή της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 500.000 έχουν περάσει και το όριο των 80 ημερών για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να πρέπει να αποκοπεί η παροχή ηλεκτροδότησής τους.

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πως από τις 10 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, έως και τον Ιανουάριο έχουν αποσταλεί 11.300.000 λογαριασμοί, εκ των οποίων πληρώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια.

Για 1.680.000 έχει περάσει η προθεσμία των 25 ημερών - ισχύει μόνο για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός έδωσε αμέσως εντολή για την προετοιμασία τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται για τρίτη φορά παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο στις 120 μέρες.

«Αντάρτικο»
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεχίζει το «αντάρτικο» κατά του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και καλεί τους τεχνικούς της Επιχείρησης να μην ενδώσουν σε πιέσεις για την εκτέλεση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς και ανέργους.

Επιπλέον εξέδωσε και... οδηγίες προς όσους έρθουν αντιμέτωποι με την αποκοπή της παροχής τους.

Πιο συγκεκριμένα καλεί όσους ειδοποιηθούν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήμων και οργανώσεων. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ συνιστά και τρόπους περιφρούρησης των πολιτών στους οποίους πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση:

«Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού κι ανέργου».

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο που, παρά την προαναφερόμενη προσπάθεια, τελικά κοπεί το ρεύμα:

«Ειδοποιήστε - ενημερώστε τα στελέχη μας στην πόλη μας, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους κοινωνικούς φορείς».

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μιλούν κι αυτοί επίσης για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να επιμηκύνει την προθεσμία πληρωμής του ειδικού τέλους, μιλώντας για «νίκη».

Τονίζουν, δε, πως θα συνεχίσουν τον «αγώνα» μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο