Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μειώνονται κατά 17% τα μισθώματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών – Πριμοδοτούνται οι επιχειρήσεις που θα εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους

Τη μείωση του μισθώματος κατά 17% για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών καθώς και την παροχή διευκολύνσεων σε όσους εξοφλήσουν τις οφειλές προς τον Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. (ΟΚΑΑ Α.Ε), μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, με στόχο την ανακούφιση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Αγορά, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., αφού έλαβε υπ’ όψιν την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 
-Εγκρίνει τη μείωση από 1-2-2012 κατά δέκα επτά τοις εκατό (17 %) των μισθωμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε., των εμπορικών καταστημάτων, των κυλικείων, των εστιατορίων και των Τραπεζών, καθώς επίσης του μισθώματος του τροχείου, πλην των πάσης φύσεως επιχειρήσεων που έχουν ήδη λάβει μειώσεις με προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. κατά το έτος 2011.

- Εγκρίνει τη μη επιβολή της αύξησης των μισθωμάτων για τις παραπάνω επιχειρήσεις κατά τρία τοις εκατό (3%) για το έτος 2012.

- Εγκρίνει την παροχή επιπλέον κίνητρου έκπτωσης, κατά οκτώ τοις εκατό (8%) στην περίπτωση προεξόφλησης έξι μηνιαίων μισθωμάτων, από τις επιχειρήσεις εμπορίας οπωρολαχανικών, κρεάτων (όπως ισχύει με προηγούμενη απόφαση), κυλικείων και ψητοπωλείων.

- Εγκρίνει την πριμοδότηση με έκπτωση 20 % επί των οφειλών, σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ μέχρι τις 18/2/2012, με καταβολή μετρητών, το σύνολο των οφειλών τους, που έχουν συσσωρευτεί έως και τις 30/09/2011. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα μπορέσει να επαναληφθεί για τα επόμενα 2 έτη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο