Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με την δήλωση Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών
κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ

Κοινοποίηση:
1.Αντιπρόεδρο & Υπουργό Οικονομικών
κ. ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
2.Γεν. Γραμματέα Υπ. Οικονομικών
κ. ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
3. Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων
κ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ
4. Γεν. Διευθυντή Φορολογίας
Κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
6. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και λογιστικής ενημέρωσης

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012

Θέμα: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Ε9) ΦΥΣΙΚΩΝ και ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επισημάνουμε τις δυσχέρειες που παρατηρούνται κατά την υποβολή και τη μηχανογραφική επεξεργασία των δηλώσεων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων ετών 2010 και παρελθόντων καθώς και τις αναμενόμενες δυσλειτουργίες υποβολής τους για το έτος 2011.

Τα προβλήματα αυτά αποδεδειγμένα δεν επιλύονται με την κατ’ εξακολούθηση παράταση των προθεσμιών αλλά με ουσιαστικές αλλαγές στην διαδικασία υποβολής τους με στόχο την ορθή αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων. Για τα παραπάνω θεωρούμε ότι:

1. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Ε9 πρέπει να συμπίπτει με τις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον για το οικ. έτος 2012 έτσι ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τη ορθή αποτύπωση των στοιχειών.

2. Για τις οποιεσδήποτε μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που από λάθος ή παράλειψη αφορούν προγενέστερα έτη θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα αζημίως και χωρίς πρόστιμα ηλεκτρονικής επανυποβολής της ορθής δήλωσης του συγκεκριμένου έτους έτσι ώστε να αποτυπώνεται ορθά η περιουσιακή κατάσταση του κάθε φορολογούμενου.

3. Εύλογο και δίκαιο είναι ο συμψηφισμός ή η επιστροφή όλων των τυχόν καταβληθέντων προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή ή διόρθωση υποβληθείσας δήλωσης Ε9 για όσους φορολογούμενους είχαν προβεί σ’ αυτές τις ενέργειες πριν από τις ευεργετικές δυνατότητες που παρέχονται σήμερα με την ηλεκτρονική διόρθωσή τους.

4. Όσον αφορά το λογιστικό - φοροτεχνικό κλάδο λόγω του γεγονότος ότι οι συνάδελφοι καλούνται επί της ουσίας και μέσα σε μια δύσκολη περίοδο με σωρεία φορολογικών υποχρεώσεων να επιβαρυνθούν με επιπλέον λογιστική εργασία θεωρούμε ότι εφ’ όσον αναληφθεί ένα τέτοιο πρόσθετο έργο αυτό θα πρέπει να αμειφθεί ξεχωριστά.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       
Κυριακόπουλος Νικόλαος                        

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο