Νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ ζητάει η τρόικα.

Οικονομικές Ειδήσεις

1 Φεβρουάριος 2012
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality Taxheaven.gr

Στην αποκρυστάλλωση των όρων του προ μνημονίου που θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανεική σύμβαση θα επικεντρωθούν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
 
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality δηλαδή στην οριοθέτηση των στόχων του νέου προγράμματος και ειδικά στο πως θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2011 προκειμένου να μην επηρεάσει τους στόχους του 2012 και συγκεκριμένα το στόχο ορόσημο για πρωτογενές πλεόνασμα.

 
Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων Βενιζέλου δήλωσαν ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαπραγμάτευσης με την τρόικα υπολογίζονται σε λιγότερα από 2% του ΑΕΠ ή 4 δισ. ευρώ. Τα ίδια στελέχη δήλωναν πως το νέο μνημόνιο που θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή θα περιλαμβάνει και γενικά μέτρα και στόχους έως το 2014.
 
 
Ο υπουργός οικονομικών ενημερώνει αυτή την ώρα την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα καθώς και για την εξέλιξη του PSI.
 
 24h NewsRoom