Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ ζητάει η τρόικα.

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality

Στην αποκρυστάλλωση των όρων του προ μνημονίου που θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανεική σύμβαση θα επικεντρωθούν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
 
Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος η υφιστάμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα εστιάζει στο conditionality δηλαδή στην οριοθέτηση των στόχων του νέου προγράμματος και ειδικά στο πως θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό του 2011 προκειμένου να μην επηρεάσει τους στόχους του 2012 και συγκεκριμένα το στόχο ορόσημο για πρωτογενές πλεόνασμα.

 
Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων Βενιζέλου δήλωσαν ότι τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαπραγμάτευσης με την τρόικα υπολογίζονται σε λιγότερα από 2% του ΑΕΠ ή 4 δισ. ευρώ. Τα ίδια στελέχη δήλωναν πως το νέο μνημόνιο που θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή θα περιλαμβάνει και γενικά μέτρα και στόχους έως το 2014.
 
 
Ο υπουργός οικονομικών ενημερώνει αυτή την ώρα την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα καθώς και για την εξέλιξη του PSI.
 
 24h NewsRoom




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο