Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση

Σε συμφωνία για διετή νέα συλλογική σύμβαση εργασίας κατέληξαν εργοδότες και εργαζόμενοι στην έκτη κατά σειρά μαραθώνια συνάντησή τους, από την οποία αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Μαυρίκος, καταγγέλλοντας τους συνδικαλιστές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργία στις 13 Απριλίου....

Σε συμφωνία για διετή νέα συλλογική σύμβαση εργασίας κατέληξαν εργοδότες και εργαζόμενοι στην έκτη κατά σειρά μαραθώνια συνάντησή τους, από την οποία αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Μαυρίκος, καταγγέλλοντας τους συνδικαλιστές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργία στις 13 Απριλίου.

Η νέα σύμβαση προβλέπει αυξήσεις στο βασικό μισθό κατά 2,9% αναδρομικά από την 1η/1/2006, κατά 2,9% από την 1η Σεπτεμβρίου 2006, και κατά 5,1% από την 1η Μαΐου 2007. Οι μεσοσταθμικές αυξήσεις διαμορφώνονται στο 3,8% το 2006 και 3,4% το 2007.

Η νέα σύμβαση θα υπογραφεί την ερχόμενη Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, έκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση και έντιμο συμβιβασμό «που δεν είναι ασφαλώς για πανηγυρισμούς», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, χαρακτήρισε τις αυξήσεις ως «τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 15»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο