Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξετάζεται η παράταση της προθεσμίας καταβολής της δόσης Ιανουαρίου του πολυεκκαθαριστικού

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου του πολυεκκαθαριστικού με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της καθυστέρησης στην αποστολή των ειδοποιητηρίων. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης λήγει κανονικά σήμερα.

Όσοι φορολογούμενοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εφόσον δεν έχουν παραλάβει ακόμα το σχετικό ειδοποιητήριο μπορούν να τυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου μέσω του διαδικτύου. Η ΓΓΠΣ, λόγω φόρτου εργασίας, καθυστέρησε και αυτόν το μήνα να στείλει τα ειδοποιητήρια με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι, πριν από την εκπνοή της προθεσμίας να μη γνωρίζουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Αν είναι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet, μπορούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον η δόση του Ιανουαρίου είναι ισόποση με τη δόση Δεκεμβρίου μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στην εφορία τους με το εκκαθαριστικό του προηγούμενου μήνα.

Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την προθεσμία εξόφλησης της δόσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται προσαυξήσεις 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για παράδειγμα δόση έκτακτης εισφοράς 300 ευρώ (που είναι και το ελάχιστο ποσό) επιφέρει προσαύξηση 3 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο