Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Θυσιάζεται ο 14ος μισθός με σταδιακή μείωση ως και 30%

Σώζεται ο κατώτατος και ο 13ος μισθός

Στο μικροσκόπιο των διαπραγματεύσεων μπαίνει ο 14ος μισθός (δηλαδή το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας), ο οποίος θα μειωθεί σταδιακά μέχρι και 30% μέσα στην επόμενη τριετία.

Σε αυτό φαίνεται ότι καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, μετά τις συνεχιζόμενες πιέσεις για μείωση του μισθολογικού κόστους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σώζεται ο 13ος μισθός, δηλαδή το δώρο Χριστουγέννων.

Το σενάριο αυτό αναμένεται να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί και στη συνάντηση που θα έχουν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Λουκάς Παπαδήμος με την γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ή έκτακτο Eurogroup.

Πηγή newsbeast.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο